Slika je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

V soboto, 26. septembra 2020, ob 15.00 so policisti Policijske postaje Gorišnica na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju v okolici naselja Markovci opravili hišno preiskavo.

Pri tem so zasegli sedem rastlin višine od 165 do 200 centimetrov in več predmetov, ki so jih uporabljali za gojenje teh rastlin. Za rastline obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

V sklopu preiskave so policisti našli tudi prostor, namenjen za notranje gojenje konoplje, s hidroponiko.

Po opravljeni analizi zaseženih rastlin, če se bo potrdilo, da gre za prepovedano drogo, bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Na Ormoškem prijeli 22 nelegalnih migrantov

Včeraj, 27. septembra 2020, okoli 21.45 so policisti Policijske postaje Ormož v kraju Hum pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo prijeli 22 tujcev. Med njimi je bilo petnajst državljanov Bangladeša in sedem državljanov Pakistana.

Zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje nedovoljenega prestopa državne meje. Dejanja sprovajanja sta osumljena državljan Moldavije in državljan Ukrajine. Zadeva je v fazi predkazenskega postopka, v kateri poteka zbiranje obvestil in dokazov.

Zjutraj prijeli še enega nelegalnega migranta

Danes, 28. setpembra 2020, okoli 4. ure zjutraj so policisti v Središču ob Dravi prijeli državljana Afganistana. Tujec je sam na nedovoljen način prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo.

Tujca bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zgodilo se je 76 prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Maribor so v času minulega vikenda na telefonsko številko 113 prejeli skupno 894 klicev. Od tega je bilo 259 interventnih oziroma takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

V tem času so med drugim obravnavali 42 kaznivih dejanj, 25 kršitev javnega reda in miru in 76 prometnih nesreč.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DESNIČAR (nepreverjen)

Fajonka pa Mesec......VOJSKO na MEJO......

Starejše novice