Požar so omejili in je pod nadzorom. Pri gašenju sta se po poročanju Radia Slovenije dva gasilca lažje poškodovala.

Kot smo poročali, je včeraj ob 17.45 v podjetju za ravnanje z odpadki podjetja Salomon v občini Lenart v Slovenskih Goricah ponovno zagorel odpadni material, papir, plastika in kovinski deli. 

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Lenart, Sveti Jurij, Sveta Trojica, Benedikt, Gočova, Cerkvenjak, Osek, Selce, Sveta Ana in Ptuj so požar pogasili, celotno požarišče prekopali in zalili z vodo ter pregledali okolico. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Do vnovičnega požara je prišlo včeraj v poznih popoldanskih urah, po tem, ko si je prizorišče nedeljskega požara skupaj z lenarškim županom Janezom Krambergerjem ogledal okoljski minister Simon Zajc.

Požar so omejili in je pod nadzorom. Dva gasilca sta se pri gašenju lažje poškodovala – odpeljali so ju z reševalnim vozilom, je poročal Radio Slovenija.

Za zdaj še vedno ni znano, kaj je vzrok požara.

V sortirnici odpadkov v Lenartu je sicer zagorelo že v noči na nedeljo, preiskava tega prejšnjega požara, ki je po prvih ocenah podjetja Salomon povzročil za okoli 250.000 evrov škode, še ni zaključena, neuradno je do dogodka prišlo zaradi samovžiga.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice