Mariborska policija je uspela preiskati vsaj šest primerov vlomnih tatvin v gostinske lokale na območju mestnega jedra in okolice mesta.

Mariborski policisti so so sporočili, da so preiskali najmanj šest vlomnih tatvin. Na območju Maribora so od začetka januarja 2018 obravnavali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete - gre za primere vlomnih tatvin v gostinske lokale na območju mestnega jedra in okolice mesta. 

»Po zbranih obvestilih in dokazih smo 22. marca prijeli 34-letnega Mariborčana, sicer povratnika tovrstnih kaznivih dejanj, mu na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje. Sledila je hišna preiskava, v kateri so mu bili zaseženi predmeti, ki so izvirali iz teh kaznivih dejanj in bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku,« sporočajo iz Policijske uprave Maribor. 

Za kaznivo dejanje vlomne tatvine je predpisana kazen zapora do petih let.

Po zaključenem policijskem pridržanju je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden v takojšnji postopek k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor

Policisti Policijske postaje Maribor nadaljujejo pa s preiskavo v primerih drugih tovrstnih kaznivih dejanj. 

Vlomilca na delu v Kamnici in Lenartu

Neznani storilec je včeraj vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Kamnice ter odtujil zlatnino in denar. V Lenartu pa je neznanec vlomil v prodajalno. Tudi tam je bilo z odtujitvijo različnih artiklov povzročene za več tisoč evrov škode

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice