Skupno jih bodo ovadili zaradi suma storitve trinajstih kaznivih dejanj.

Policisti Policijske postaje Maribor I so 4. februarja 2020, na podlagi predhodno zbranih obvestil in dokazov odvzeli prostost in pridržali dva mladoletna osumljenca, stara 16 in 17 let, z območja Maribora, ki ju utemeljeno sumijo storitve več kaznivih dejanj vlomov v avtomate in prostostoječe blagajne, storjene na območju mesta Maribor. 

Kazniva dejanja sta storila v času med 30. oktobrom in 26. decembrom 2019.

Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so ugotovili, da sta osumljena v sostorilstvu še z enim mladoletnim osumljencem v istem časovnem obdobju času izvršila več kaznivih dejanj vlomov in tatvin na območju mesta Maribor. 

Tako so po besedah policije na območju Policijske postaje Maribor I izvršili vlom v blagajno recepcije hotela, vlomili v avtomat za tople napitke, iz katerega so odtujili denar, in dvakrat vlomili v avtomat s pijačami.

Izvršili so tudi dve tatvini električnih skirojev iz preddverja enega izmed hotelov, za kar bodo policisti Policijske postaje Maribor I, zoper vse tri mladoletne storilce podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Skupno jih bodo ovadili zaradi suma storitve trinajstih kaznivih dejanj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Policija ne deluje preventivno in je posledično sokrivec za mladoletne prestopnike . Kdaj ste videli nazadnje policaja v mestu PEŠ hoditi .

Starejše novice