Slika je simbolična.
Vozniki niso upoštevali prometne signalizacije, intervencijske službe pa so se trudile priti na kraj tragične nesreče.

Na štajerski avtocesti se je včeraj popoldne pripetila tragična prometna nesreča, v kateri je v silovitem trčenju na avtocesti umrl češki voznik kombiniranega vozila, ki je brez zaviranja trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je stalo v koloni.

Kombinirano vozilo je ostalo ukleščeno pod priklopnikom. Voznika in njegovega psa, ki sta v silovitem trčenju poškodbam podlegla, so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci Poklicne gasilske enote Celje.

Vozniki niso upoštevali prometne signalizacije

Ob včerajšnjem dogajanju celjski policisti znova opozarjajo na zelo neodgovorno ravnanje nekaterih voznikov, ki niso upoštevali prometne signalizacije, s katero je bil promet na izvozu Celje preusmerjen na vzporedno regionalno cesto in so z vožnjo nadaljevali mimo stoječih kolon.

»S tem so zelo otežili prihod reševalcev, gasilcev, policistov in vseh ostalih, ki so sodelovali pri reševanju, ogledu in odstranjevanju posledic prometne nesreče, na kraj,« so zapisali policisti.

Kazni ne odtehtajo človeškega življenja

Policisti postaje prometne policije so včeraj sedmim voznikom, ki so s svojim ravnanjem najbolj otežili prihod intervencijskih služb na kraj nesreče, izdali plačilne naloge.

»Vse voznike znova pozivamo, naj v primeru prometnih nesreč in zastojev na avtocesti strogo upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in avtocesto pravočasno zapustijo na  izvozih, na katere jih signalizacija usmerja,« dodajajo celjski policisti. 

Vsi tisti, ki pa prvi pripeljejo na kraj nesreče, naj obvezno omogočijo prostor za prihod reševalnih služb na kraj.

Vzpostavitev reševalnega pasu je nujna, saj le tako reševalne službe lahko pridejo na kraj prometne nesreče in pomagajo poškodovanim. Pri hudo poškodovanih je hiter prihod reševalcev ključnega pomena. Dragocena je vsaka sekunda.

»Voznike tudi pozivamo, naj bodo v podobnih situacijah strpni. Zagotovo nikomur ni prijetno čakati v koloni, vendar dokler policisti in predstavniki reševalnih služb, ne opravimo svojega dela, promet ne more biti sproščen. Vsaka ovira pa pomeni dodatno daljšanje časa do sprostitve prometa na cesti,« še opozarjajo policisti.

Včerajšnja smrtna prometna nesreča je bila že šesta letos na območju celjske policijske uprave: »Zato vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj bodo strpni, previdni in naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise. S tem lahko največ naredijo za svojo varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice