Vir: Policijska uprava Maribor
Neznanci so v Mariboru poškodovali spomenik Josipa Jurčiča in povzročili za 7000 evrov škode. Ker gre za kulturni spomenik, nepridipravom grozi do osem let zapora.

Včeraj, 30. septembra, ob 9.10, so bili mariborski policisti obveščeni, da so neznani storilci poškodovali spomenik Josipa Jurčiča, ki se nahaja na Grajski ulici 2 v Mariboru za objektom Pokrajinskega muzeja. 

Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 29. septembra do 30. septembra, med 16. in 7. uro, poškodoval navedeni spomenik, ki ga je v celoti pobarval z različnimi barvami ter s tem povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Foto: Jaka Arbutina

Občina bo poskrbela za čiščenje, kršiteljem grozi do osem let zapora

Za odstranitev barve in čiščenje spomenika ter za vzpostavitev prvotnega stanja bo poskrbela Mestna občina Maribor, ki je v navedenem primeru tudi oškodovanka.

Policijska uprava Maribor glede navedenega obravnava in zbira obvestila za kaznivo dejanje poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, saj gre za poškodovanje kulturnega spomenika, za kar je zagrožena kazen do osmih let zapora.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KDO PA BO ŠEL V ZAPOR ZA 30 LET ZA UBOJ 20 LETNICE, GOLAZEN LAŽNJIVA ????

Neko (nepreverjen)

Kdo bo šel v zapor za skoraj 5000 umrlih za Covid okužbo? Kdo bo šel v zapor za nekaj tisoč ljudi, ki so Covid preboleli, pa imajo zdaj trajne posledice? Noben od vas, ko ste v sredo širili viruse po celi Ljubljani ni kriv, ker za vas tisto, kar ne vidite, čutite in ne razumete, ne obstaja.
Stopite že enkrat na zemljo, eno so dejstva, eno pa vaša čustveno mentalna nezrelost.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

daj goni se ovca oprana zabita, od teh 5000 "umrlih s covidom" jih je 500 umrlo dejansko zaradi tega strašnega virusa, 4500 pa jih je kot piše, "umrli s covidom" - zaradi raka, infarka, kapi, starosti, sepse itd., ampak so imeli pač pozitiven bris v roku 30 dni pred smrtjo, debil neinteligenten, kako te lahko leta 2021 mediji perejo mene bi bilo sram

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

S tem komentarjem si samo potrdil mojo prejšnjo trditev.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

alo debil, na letni ravni leta 2020 ni umrlo več ljudi v sloveniji kot leta 2019, 2018, 2017...ti to kaj pove? seveda ne, če si oprana neinteligentna ovčka ki slepo verjame kaj lažnjivci na FOP-u po navodilih vlade trobijo

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Svetujem ti, da več ne komentiraš, saj s vsakim komentarjem poglabljaš tvojo nevednost in omejenost.

In reply to by dd (nepreverjen)

pohorskisvizec

Nekdo, ne razumejo ti tile, ki jih ogovarjaš, med njimi je Dr dd...ni jim pomoči, ravna zemlja, antene v nosu, 5G, 3 sonca, luna je votla....

Fašistan (nepreverjen)

Za naklepni umor mlade Katje nobene kazni, za obarvanje spomenika pa do 8 let. Vecja golazen ne zivi nikjer na svetu.

Rola (nepreverjen)

Eto in zdaj se pojavi NEKO res si si dal pravi naziv. Pametnjakovič očitno. Grem stavit da si sds sekta.

Leka (nepreverjen)

Kaj meni Jurčič o tem ?

gost512412 (nepreverjen)

7000€ škode? kak je škoda, če bo občina to počistila in bo zgledal kot prej? ali bo občina sedaj plačala 7000€ za čiščenje?

TABORČAN (nepreverjen)

ŠIPTARIJA NAGRAVŽNA UPAM DA VAS SRBI ZBRIŠEJO IZ TE KUGLE

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice