Neumnost, pa tudi škodoželjnost očitno ne pozna meja. Neznanec je v torek dopoldan vstopil v tujo samo zato, da je prižgal štedilnik in nanj pristavil plastično cedilo tako, da bi skorajda izbruhnil požar.

Mariborski policisti poročajo o primeru, ki spada v kategorijo saj ni res, pa je. Neznanec je v torek, med 7.30 in 13. uro v zunanji omarici našel skrite ključe vhodnih vrat stanovanjske hiše v Žitencah. S ključem je odklenil vhodna vrata, vstopil v hišo in odšel v kuhinjo.

Tam je vklopil vse funkcije električnega štedilnika, na steklokeramično ploščo postavil lonec, nanj pa položil plastično cedilo. Po tem dejanju je neznani storilec s kraja odšel, poročajo policisti.

Dim zbudil stanovalca, ki je preprečil požar

Zaradi njegovega dejanja se je plastično cedilo pričelo taliti, s tem pa sproščati tudi dim. Ta dim je k sreči zbudil 21-letnega moškega, ki je spal v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše.

21-letnik je lonec in staljeno plastiko odnesel na teraso in tako preprečil, da bi izbruhnil požar.

Nerazumno dejanje, ki bi lahko vodilo do tragedije

Materialna škoda sicer znaša zgolj okoli 10 evrov, a mariborski policisti opozarjajo, da bi lahko bile posledice tega nerazumnega dejanja veliko hujše. Tako policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, za katero je predpisana kazen do pet let zapora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice