Slika je simbolična.
Mariborski policisti so imeli v zadnjem dnevu veliko dela s tujci, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Pri slovaškemu državljanu so odkrili ponarejeno vozniško dovoljenje.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 324 klicev, od tega 85 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. 

V tem času so obravnavali pet primerov nedovoljenih prehodov državne meje in tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se tri osebe lahko telesno poškodovale,
  • štiri povoženja divjadi,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, tri na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih,
  • dva požara.

Tujce predali hrvaškim varnostnim organom

Včeraj, okrog 12.30, so policisti Mejne policije Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih označb odkrili štiri državljane Afganistana. 

Zvečer, okrog 21. ure, so na avtobusu odkrili še državljana Bangladeša. Tujci so tako na nedovoljen način vstopili v državo. Vsi so bili predani hrvaškim varnostnim organom.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj so policisti Policijske postaje Gorišnica obravnavali dva državljana Češke in dva državljana Poljske, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. 

Voznikoma so izrekli globe, sopotnike pa so opozorili.

Tujec s ponarejenim vozniškim dovoljenjem

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj zvečer obravnavali slovaška državljana in pri pregledu dokumentov 36-letnega sopotnika ugotovili, da ta poseduje ponarejeno vozniško dovoljenje Ukrajine. 

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja, za katero je zagrožena zaporna kazen do treh let.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice