66-letnik je letos že petnajsta smrtna žrtev na območju Policijske uprave Maribor.

V tragični prometni nesreči, ki se je danes ponoči pripetila zgolj dva kilometra od pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, v kraju Stanošina, je življenje izgubil 66-letni moški. Na prizorišču prometne nesreče so bili prvi gasilci. 

»Na avtomobilu je gorel prednji del, sicer so pred nami bili tudi gasilci iz Podlehnika, tako da so oni pričeli z gašenjem, tehnični poseg pa smo potem naredili v PGD Ptuj,« nam je dejal Igor Fekonja, vodja intervencije. A vozniku, ki je bil v avtomobilu, ni bilo več pomoči. »Že ob samem trku naj bi se zgodilo tisto, kar se je,« še dodaja ptujski gasilec.

Tudi po besedah pomočnika komandirja Postaje prometne policije Maribor Janka Zrnka je vzrok smrti 66-letnika trčenje in ne požar: »Gasilci so požar pogasili preden je požar zajel celotno vozilo.«

Hrvat ali Nemec?

Vse kaže, da je voznika zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v desno, v betonsko odbojno ograjo, nato v levo in pa od te oraje v nasproti vozeče se tovorno vozilo s polpriklopnikom: »Očitno ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo v desno, v betonsko odbojno ograjo, nato v levo in pa od te oraje v nasproti vozeče se tovorno vozilo s polpriklopnikom.«

Čeprav so iz Policijske uprave Maribor zjutraj sporočili, da gre za državljana Nemčije, to ne drži. »Še ugotavljamo, ali gre za državljana Nemčije ali Hrvaške, ker ima 66-letni moški oboje dokumente,« še pojasnjuje pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor.

V letošnjem letu je po podatkih policije na cestah na območju Policijske uprave Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 17 prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi. 

Foto: PGD Ptuj
Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice