Mariborski policisti so v nadzoru uporabe varnostnih pasov ugotovili kar 97 kršitev. 

Danes pa ob rednem delu posebno pozornost namenjajo ugotavljanju kršitev, ki predstavljajo vzroke prometnih nesreč s smrtnim izidom.

Policisti so v prejšnjem tednu nadzirali uporabo varnostnih pasov na sprednjih in zadnjih sedežih ter zadrževalnih sistemov v vseh vrstah motornih vozil. Na območju mariborske policijske uprave so ugotovili 94 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in tri kršitve prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov.

Kršiteljem so mariborski policisti izrekli 86 glob in osem opozoril.

Med akcijo za večjo rabo varnostnega pasu, ki je potekala med 11. in 17. septembrom, in jo je koordinirala Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, so policisti po vsej državi odkrili 1.947 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za otroke. 

Ali ste vedeli?

Če bi vsi uporabljali varnostne pasove, bi bilo po ugotovitvah strokovnjakov med vozniki in potniki v avtomobilih kar 40 odstotkov manj žrtev.

Tudi mariborski policisti so se pridružili projektu EDWARD

V okviru dneva brez žrtev zaradi prometnih nesreč, ki ga obeležujemo danes, so tudi v mariborski policijski upravi podprli pobudo organizacije TISPOL.Policisti tako danes ob rednem delu posebno pozornost namenjajo tudi ugotavljanju kršitev, ki predstavljajo vzroke prometnih nesreč s smrtnim izidom.

Vsi, ki sodelujejo v kampanji, so si za cilj zadali, da 21. septembra, torej danes, na cestah po Evropi ne bo nobene smrtne žrtve. Da bi to dosegli, si želijo, da bi vsi vozniki in drugi udeleženci v cestnem prometu - četudi zgolj za nekaj minut - postali in razmislili o tveganju in nevarnostih, ki so jim vsakodnevno izpostavljeni v prometu, o tveganju, ki ga morda sami predstavljajo za druge, in o tem, kako bi lahko to tveganje zmanjšali.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice