Mariborski kriminalisti so predstavili podrobnosti petkovega umora na Metelkovi ulici.

Po umoru, ki se je na Matelkovi ulici v Mariboru zgodil v petek v dopoldanskih urah, so mariborski kriminalisti danes prestavili podrobnosti krutega zločina. 44-letna hčerka je po besedah Roberta Munde, vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor, svojo 75-letno mater večkrat zabodla z ostrim predmetom: 

"Osumljenka je v dopoldanskem času prišla v spor s starejšo žensko. Pri tem je pograbila oster predmet in z njim večkrat zabodla starejšo žensko, ki je zaradi poškodb izkrvavela in na kraju poškodbam podlegla."

Za kakšen oster predmet je šlo policija ne razkriva, po naših informacijah pa naj bi materi življenje vzela z nožem.

Do zločina naj bi prišlo že v dopoldanskih urah, storilka pa je po besedah policije šele popoldne sama obvestila policijo. V času pridržanja ni potrebovala psihiatrične pomoči, tudi njeno zaslišanje je po besedah Munde potekalo nemoteno, zato se bo pred preiskovalnim sodnikom težko zagovarjala kot neprištevna.

Če je umor res storila v prištevnem stanju, ji grozi najmanj 15 let zaporne kazni. Motiva dejanja policija ne razkriva, je pa bila 44-letnica v preteklosti že večkrat obravnavana s strani policije. Storilka bo danes privedena pred preiskovalnega sodnika.

Sosedje pravijo, da sta se večkrat skregali

Hčerka in mati sta se sicer po pričevanju sosedov pogosto sporekli, zato naj bi v preteklosti policija tu že posredovala. "Hčerka je bila ločena. Kupila ji je stanovanje, pa vikend, ona pa je vse razprodala. Ima slabo družbo," nam je dejala soseda pokojne. Policija podrobnosti preiskave še ne razkriva, prav tako ne motiva. Zato sosedje le ugibajo.

"Denar, denar, denar. Po moje ni hotela dati denarja,“ meni sosed pokojne Stanko Slavič. Razlog za hčerkin obisk naj bi bila namreč pokojnina, ki jo je 75-letnica prejela na dan, ko je izgubila življenje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice