Znane so podrobnosti uboja 64-letnika iz Ptuja, ki sta ga osumljena hotela prikriti s prijavo padca po stopnicah.

Kot smo že poročali, so pred dnevi na Ptuju našli mrtvega moškega, ki naj bi padel po stopnicah, a je policija na prizorišču tragedije ugotovila, da je šlo za nasilno smrt. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja so mariborski policisti dvema osumljencema, 56-letniku, ki je na Ptuju veljal za mestnega posebneža, in 41-letniku odvzeli prostost in ju pridržali.

Na Policijski upravi Maribor so danes pojasnili, da so oba osumljena, ki sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja uboja, včeraj zvečer privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Dejanje sta storila 4. junija v stanovanjski hiši na Ptuju. Preiskovalna sodnica je zoper oba odredila sodno pridržanje.

Sprli so se med popivanjem

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da se je pokojni 4. junija v dopoldanskem času nahajal v stanovanjski hiši, v kateri je prišlo do zločina, v družbi dveh moških. Med popivanjem so se sprli, med prepirom pa sta osumljenca pričela njunega starejšega družabnika pretepati, vse dokler ni negibno obležal. Za tem sta ga zvlekla na stopnišče stanovanjske hiše, kjer sta ga pustila in je tam kasneje umrl.

»Pri tem je potrebno poudariti, da je žrtev imela sicer več hujših poškodb, vendar po naših ugotovitvah umrla šele v popoldanskem času. Osebno menim, da bi ob ustreznem nudenju prve pomoči, obstajala velika možnost preživetja,« je dodatno pojasnil vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda.

Oba osumljenca je policija v preteklosti že obravnavala za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja. Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen od petih do petnajst let.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice