Serija vlomnih tatvin: Bankomati zaradi zmanipulirane prekinitve transakcije niso zabeležili in denarja niso odšteli iz računa, v bankomatu pa je manjkal.

V tem tednu so možje v modrem v Celju prijeli tri državljane Romunije, ki so napadli najmanj 15 bankomatov na območju Ljubljane, Celja in drugod, in si s tem pridobili večjo protipravno korist v višini nekaj več kot 3000 evrov. V sedmih primerih so bili z vlomnimi tatvinami uspešni. Možje v modrem so jih prestregli po uspešno izvršenem kaznivem dejanju, na poti do drugega bankomata.

Zasačeni pri enem izmed dvigov

Kot je pojasnil Matjaž Vrabec, vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje, so trije osumljeni Romuni s svojimi karticami na bankomatih začeli z dvigom denarja, med dvigom pa postopek prekinili: 

»Osumljeni so izvrševali napade s poznavanjem točno določenega tipa bankomata. Po prekinitvi traksakcije, ko je denar prihajal po magnetnem traku na mrežo, so vanj posegli z mehanskim izvijačem in na silo izvlekli denar.«

Denar so nepridipravi, stari od 29 do 33 let, »dvigovali« v vrednosti od 30 do 600 evrov, ciljali pa so na točno določeni model bankomatov, ki pa so bili sicer v lasti različnih bank.

Bankomati zaradi zmanipulirane prekinitve transakcije niso zabeležili in denarja niso odšteli iz njihovega računa, a denar je v bankomatih zmanjkal.

Za združbo, ki je podobna kriminalna dejanja izvajala tudi po tujini, nazadnje celo na Finskem - v tujini je bila zasačena in večkrat tudi kaznovana - je preiskovalni sodnik odredil sodno pridržanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice