Štajerska avtocesta je znova doživela prometni infarkt. Zaradi prometne nesreče tudi med počivališčem Polskava in razcepom Slivnica v smeri Maribora nastajajo daljši zastoji. Čas potovanja iz Ljubljane v smeri Maribora se podaljša za 50 minut.

Po poročanju Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas na štajerski avtocesti med priključkom Fram in razcepom Slivnica proti Mariboru.

Med počivališčem Polskava in razcepom Slivnica v smeri Maribora je gost promet z zastoji.  

Prometni infarkt na štajerski avtocesti

Daljši zastoji so še na štajerski avtocesti med priključkoma Celje - center in Dramlje proti Mariboru, potovalni čas se podaljža za približno 30 minut. Gneča je še pred priključkom Slovenske Konjice proti Ljubljani, zastoj je dolg en kilometer.

Poleg tega je zaradi odstranjevanja cestninske postaje Tepanje na štajerski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Mariboru zaprt priključek Slovenske Konjice, gneča je v obeh smereh.

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji sicer ta konec tedna napoveduje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali. Zgostitve v obratni smeri pričakujejo od sobote do ponedeljka. Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) prihodnji teden pa se skozi Slovenijo obeta povečan promet že od srede, 24. julija, popoldne.

Zastoje je zlasti v soboto dopoldne znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Na zahodni ljubljanski obvoznici je povečan promet z zastoji v smeri Primorske pričakovati tudi v ponedeljek.

Večjo gostoto prometa je ves konec tedna in v ponedeljek pričakovati na mejnih prehodih, zlasti s Hrvaško, in sicer v obeh smereh.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice