Policisti s poostrenimi nadzori nad voznike, ki vozijo v rdečo luč.

Neupoštevanje svetlobne prometne signalizacije je eden izmed tistih prekrškov, ki ga je že opazil vsak udeleženec v cestnem prometu, nemalokrat pa je vožnja v rdečo luč vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami.

»Semaforji in luči na semaforji imajo svoj namen in pomen, zato prav vsi udeleženci v cestnem prometu pričakujejo, da se bomo vsi ravnali po svetlobnih znakih na semaforjih,« opozarjajo možje v modrem.

Policisti Policijske uprave Maribor so pri nadzoru cestnega prometa posebej pozorni na voznike, ki ne upoštevajo svetlobnih prometnih znakov.

Tako je bilo tudi v zadnjem poostrenem nadzoru nad upoštevanjem svetlobnih prometnih znakov, ko so ugotovili kar 27 kršitev.

Poudarjajo, da so policisti v poostrenem nadzoru uporabili video nadzorni sistem, zato bo prekrškovni postopek, z vsemi dokazi, uveden tudi zoper tiste kršitelje, ki takoj po storjenem prekršku niso bili ustavljeni.

Opozarjajo, da je vožnja v rdečo luč na semaforjih nezakonito ravnanje in nevarno početje, zato bodo policisti tudi v prihodnje izvajali poostrene nadzore in uvedli prekrškovne postopke tudi zoper tiste voznike, ki jih policisti takoj po vožnji v rdečo luč na semaforju ne bodo ustavili.

Kot primer mariborski možje v modrem delijo dva posnetka neupoštevanja rdeče luči na semaforju. V enem primeru je jasno vidno, da rdeče luči na semaforju ni upoštevala kar cela kolona vozil.

Mimogrede. Posnetka sta namenoma posneta tako, da na njem niso vidne osebe v vozilu in registrske številke vozil.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

Čist prav napisano.
Pred leti smo iskali gostikno kero bi vzele v najem za daljše obdobje z naprej plačano najemnino in vse kar spada zraven. Po telefonu smo se vse strinjali in dogovorili lokal se nahaja v motovilci (Nej san gvusen) je pa ob glavni cesti kak prideš v vejs na desni strani z velkin parkiriscon.
Dogovor je bil najemnina 650e z vsemi strosakmi ter 3 mesece je potrebno naprej placat, ker smo bili resni in smo stvar vzeli resno smo ponudili da se najemnina plača vnaprej za 6 mescov kar je pa lastnika keri mislin ka se zdaj mA trafiko v ms ali pa je tan zaposleni fejst segrelo in je bil vcasi za posel.
Ker je sceu zgrabit priložnost nas je še enkrat zval in pito če to 100% vse drži in če smo resni ker in de oglas zbriso itd.
Trajalo 1 keden ka smo se vidili očitno po glasi Nej znal presodit sto pa ka smo in glej ga zlomka. Kak se vidimo prej gostilno nameravajo oni dale meti ker se njin ne splača itd v bistvu 1001 izgovorov je najso ali niti en je Nej bil realen niti resničen vzork je bil ONI SO ROMI (CIGANI)
IN Evo smo misli ok leko pa istina to ka je pravo.
Pelan se mimo čez 3 mesce vse isto par mescov pozneje isto 1 leto isto in neven če se zaj to tak ne stoji.
Zato me ta oglas ne preseneca ker to je fer in direktno.

Humhum (nepreverjen)

Ima pravico oddati komur hoče. Jaz osebno nisem imel nikoli dobrih izkušenj z življenjem blizu določenih ljudi, tako da se jih vnaprej tudi ogibam, kar mi prihrani kar nekaj glavobolov. Aja, pa malo si članek falila.

In reply to by baba od župana (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)

POLICIJSKO DELO OD DOMA SE TEMU REČE

Off (nepreverjen)

In kako bodo dokazovali ? Neznanega dne na neznani lokaciji ob neznani uri ..........

Starejše novice