Navijači zagrebškega Dinama Bad Blue Boys so pred pripravljalno tekmo v Fazaneriji poskrbeli za izgred.

Nogometaši Dinama Zagreb so zaključili priprave v Fazaneriji, kjer so se mudili kar dva tedna.Včeraj zgodaj popoldne je bila na sporedu pripravljalna tekma med Zagrebčani in ruskim Orenburgom, ki se je končala z remijem 2:2. Tekma je bila zaprta za javnost, prav to pa je botrovalo k incidentu.

Aktivirana posebna policijska enota

Številni prebivalci Murske Sobote so se malo po 12. uri spraševali, čemu so soboški policisti dirjali proti Kopališki ulici. Razlog je bil izgred hrvaških navijačev v Fazaneriji.

Skupina okoli 50 navijačev skupine Bad Blue Boys si je želela ogledati tekmo. Do tribune so želeli priti kar skozi soboško kopališče, zato je prišlo do kratkega stika z varnostno službo in policisti. Izbruhnil je tudi manjši pretep, a so možje v modrem navijače hitro umirili.

Kot je za Sobotainfo potrdila predstavnica za javnost Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš, je v času tekme aktivirana posebna policijska enota, ki varuje okolico stadiona. Trenutno so hrvaški navijači še v postopku, zato podrobnosti še niso znane.

VIDEO: Željko Hajdinjak/CROPIX

Dinamo že tri leta 'kraljuje' v Fazaneriji

Zagrebški Dinamo se že tretje leto zapored na poletnih pripravah mudi v Murski Soboti, kjer imajo po zaslugi pogodbe z Mestno občino Murska Sobota ekskluzivno pravico do uporabe igrišča v Fazaneriji. Dinamo tako vse treninge in tekme igra na soboškem stadionu, okolico pa varuje varnostna služba.

K tej potezi zagrebškega kluba so botrovali številni izgredi njihovih navijačev v preteklosti, ki tudi pripravljalne obračune izkoriščajo za sproščanje testosterona.

Ker ima v času svojih priprav Dinamo v Fazaneriji ekskluzivno pravico do uporabe glavnega igrišča, se je denimo v zadnjem tednu drugam morala umakniti tudi Mura, ki se je mudila v Čateških toplicah. Po naših informacijah naj bi bila pogodba med soboško občino in zagrebškim klubom oziroma njegovim zastopnikom sklenjena še za prihodnji dve leti.

VIDEO: Jutarnji list

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice