Vir: Facebook profil Gasilci Pernica
Zaradi požara je bila pomurska avtocesta nekaj časa zaprta med priključkom Lenart in pokritim vkopom Močna proti Mariboru.

Na avtocesti med priključkom Lenart in tunelom Močna v smeri Maribora v občini Lenart je včeraj, okoli 18.29, zagorela izolacija v rolah na prikolici tovornjaka.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci Gasilske brigade Maribor ter prostovoljnih gasilskih društev Lenart in Pernica zavarovali kraj dogodka, požar pogasili in razkopali naloženo izolacijo.

Na kraju je bila prisotna tudi policija in delavci Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji.

Kot smo poročali že včeraj, je bila zaradi požara pomurska avtocesta zaprta med priključkom Lenart in pokritim vkopom Močna proti Mariboru. Proti Mariboru je bil zaprt tudi uvoz Lenart.

Kaj se je zgodilo?

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je romunski državljan včeraj, okoli 18.25, vozil priklopno tovorno vozilo romunskih registrskih oznak po avtocesti A5, iz smeri Lenarta proti Mariboru.  

Pred predorom Močna mu je na priklopnem tovornem vozilu zagorela zadnja leva notranja pnevmatika. Zaradi tega je voznik vozilo ustavil na prvi SOS niši, odklopil vlečno vozilo in ga prestavil na varno razdaljo.

Nato je poskušal z gasilnim aparatom pogasiti nastali požar, a pri tem ni bil uspešen. Požar se je razširil po celotnem priklopnem tovornem vozilu in na naložen tovor - izolacijski material.

Požar so pogasili šele gasilci. Nastalo je za 13.000 evrov materialne škode.

Zaradi gašenja je bila avtocesta A5, v smeri Maribora, zaprta za ves promet do 2.55.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice