Mariborski policisti, ki so jim na pomoč prišli pripadniki posebnih policijskih enot iz vse Slovenije, so imeli v zvezi z varovanjem nogometne tekme 21. kroga Prve lige Telekom Slovenija med Mariborom in Olimpijo, veliko dela.

Pred, med in po večnem derbiju, ki si ga je ogledalo okoli 9.500 gledalcev, so imeli mariborski možje v modrem polne roke dela, a zavračajo očitke, da na varnostne izzive, ki jih že tradicionalno prinaša večni derbi, niso bili dovolj dobro pripravljeni.

»Policisti so se na varovanje te tekme dobro pripravili in pravilno načrtovali svoje naloge, zato so s svojim odločnim ukrepanjem, ob absolutnem zagotavljanju vseh človekovih pravic, uspešno vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta kršen. Na tak način so prebivalcem in obiskovalcem Maribora zagotovili varnost, kršitelje pa primerno sankcionirali,« je v poročilu mariborskih policistov zapisal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

V zvezi z množičnih pretepom, ki se je zgodil pred derbijem, možje v modrem dodajajo še, da so naknadno obravnavali še dve kaznivi dejanji, in sicer poškodovanje tuje stvari – enega osebnega avtomobila in zunanjih gostilniških stolov.

Sicer so policisti pred tekmo obravnavali dvanajst kršiteljev, ki so na stadion skušali vnesti pirotehnične izdelke. Zoper vse bodo podali obdolžilne predloge pristojnim sodiščem. Dvema med njimi so izrekli dva ukrepa prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah so izrekli še enemu kršitelju, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju in ni upošteval ukazov policistov. Zaradi tega so ga tudi pridržali in izdali plačilni nalog.

Med opisanim postopkom pa je drugi občan napadel policista. Policisti so uporabili telesno  silo, ga prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Izrekli so  mu tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Po zaključenem postopku so ga izpustili na prostost.

Pred tekmo so policisti izdali plačilna naloga še dvema kršiteljema, ki sta se nedostojno vedla in žalila policiste.

Enemu kršitelju so policisti zasegli posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedna droga konoplja. Poslali so jih na preliminarno testiranje. Če bo test pozitiven, mu bodo v tako imenovanem hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Enega kršitelja pa so policisti pridržali, ker kršitelj najprej ni upošteval navodil varnostnika, nato se je nedostojno vedel do policistov, na koncu pa ni upošteval niti njihovih ukazov. Za nameček so policisti med varnostnim pregledom pri njemu našli še pirotehnične izdelke. Zaradi opisanih kršitev je prejel plačilni nalog, zaradi posesti pirotehnike pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na stadionu med nogometno tekmo bo prekrškovni organ Policijske postaje Maribor I zoper organizatorja uvedel hitri postopek  z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev zakona o javnih zbiranjih.

Po tekmi so policisti zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju izdali plačilna naloga dvema kršiteljema. Enemu od njiju, ki ni upošteval ukazov policistov, so izdali plačilni nalog tudi zaradi te kršitve in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Še en plačilni nalog so po tekmi izdali enemu kršitelju, ker se je nedostojno vedel do policistov.

Plačilni nalog pa je prejel tudi kršitelj, ki je po tekmi želel preskočiti ograjo, varnostniku strgal jopič, se nedostojno vedel do policista in ga pozival k pretepu, zraven tega pa ni upošteval ukazov policistov.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Policija pozablja ,da je pred leti bila smrtna žrtev med navijači . Ničesar se niso naučili ! Ali bodo takrat ko bo mrtev policaj?

aaaaaaaaaaa111111111 (nepreverjen)

Legionar Ne filozofejraj, či so meli namen napraviti spopad bi ga napravili pa lejko je na sakšon vogali policija.

In reply to by Legionar (nepreverjen)

Pubec (nepreverjen)

Ampak glavno da so najbolj nevarnemu pubecu vzeli konopljo. On je bil od vseh največji kršitelj.
Jaz bi ga v zapor dal, kako si le upa..

fran (nepreverjen)

Obvezno namestiti nad tem navijaškem delom tribun "Proti požarne tuše", ki bi avtomatsko pričeli z gašenjem ob zaznavi ognja!

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

»Policisti so se na varovanje te tekme dobro pripravili in pravilno načrtovali svoje naloge, zato so s svojim odločnim ukrepanjem, ob absolutnem zagotavljanju vseh človekovih pravic, uspešno vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta kršen. Na tak način so prebivalcem in obiskovalcem Maribora zagotovili varnost, kršitelje pa primerno sankcionirali,« je v poročilu mariborskih policistov zapisal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl.
To govori policija, prihaja strahovladje huliganov in ostalih devijantnih skupin. Vedno večja agresivnost določenih skupin in posameznikov lahko ogrozi mir v Mariboru, ker ni več rajonskih policistov, ki bi nadzorovali javni red in mir.
zakaj si v Veliki Britaniji uspeli zajeziti huliganstvo navijačev????????????

Legionar (nepreverjen)

Zakon o navijačih in stroge kazni bi zadevo uredile ,vendar pa naša oblast nima jajc ,ker se bojijo nezadovoljstva navijaških skupin ! Torej se vrtijo v krogu .

In reply to by Spellbound Dizzy (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Policija ima vedno prav .....v policijskih državah .........ali pa bodo štrajkali!

In reply to by Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Starejše novice