Ne le, da se ni zmenil za znake policistov, zapeljal je naravnost v enega izmed njih.

Povsem običajna kontrola cestnega prometa se je pretvorila v pravo malo dramo. Iz policije namreč sporočajo, da je včeraj zvečer prišlo do incidenta, ko so policisti Policijske postaje Ljutomer izvajali kontrolo cestnega prometa na relaciji Veščica - Stročja vas.

Zapeljal je naravnost v policista

Policisti so ustavljali voznika, ki se pa ni zmenil na znake policistov in se ni hotel zaustaviti. Predrznež je nadaljeval z vožnjo in ogrožal druge prometne udeležence, policisti so ga tako bili primorani zaustaviti z uporabo službenega vozila policije. 

To pa, kot kaže, ni zaleglo, saj je cestni divjak zapeljal proti policistu, ki je nato odskočil, pri tem pa s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila. Voznik je policijsko vozilo v nadaljevanju lahko obvozil in se je po nasprotnem prometnem pasu hladnokrvno odpeljal naprej.

Našli so ga v ljutomerskem lokalu

Policisti so njegovo vozilo naknadno izsledili v Ljutomeru in ga zasegli, voznik pa se je uspel izmakniti roki pravice.

Po intenzivnem iskanju so ga malo pred polnočjo izsledili in prijeli v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru, kjer mu je bila odvzeta prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, odrejen pa je bil tudi strokovni pregled.

Pri varnostnem pregledu osumljenega so policisti še odkrili rjavo rastlinsko snov, katero so zasegli in poslali v analizo. Med policisti pri izvajanju uradnih nalog ni bilo poškodovanih.

Iz policije sporočajo, da je bilo zoper 39-letnega voznika odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi večih kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa. Podana bo tudi kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice