Mariborsko višje sodišče je, potem ko je prvič razveljavilo obsodilno sodbo okrožnega sodišča zoper Jožefa Juriča zaradi umora decembra 2017 na svojem domu v Kettejevi ulici, v drugo sodbo potrdilo, poroča STA.

Sodba je tako pravnomočna, Juriča pa čaka 20 let zaporne kazni. 75-letnik je na svojem domu zabodel 45-letnega znanca Zdravka Nadiževca, s katerim sta skupaj zbirala staro železo in sta se pogosto družila. Jurič je bil na 20 let zapora obsojen že aprila lani, a so višji sodniki na pritožbo obrambe sklenili, da izrek sodbe ni bil razumljiv, zato so sojenje razveljavili.

V ponovljenem sojenju je 75-letnik zanikal krivdo, z odvetnico sta po poročanju STA skušala zamajati obtožbe tožilke in vnesti dvom, da bi pokojnega lahko zabodel celo nekdo tretji. Ob tem so zagovarjali, da Jurič dejanja ni storil na zahrbten način, da je v najslabšem primeru šlo za povzročitev hude telesne poškodbe na mah.

V pritožbi je obramba senatu očitala več različnih kršitev, od tega, da sodišče ni imenovalo novega patologa in izvedenca forenzične stroke, prav tako ni zaslišalo kriminalistov, ki so preučevali sledi na kraju zločina, potem ko izvedenka Nacionalnega forenzičnega laboratorija ni mogla določiti niti izvora niti starosti krvi, piše STA.

Kaj točno se je decembra predlani dogajalo v stanovanju obsojenega, ostaja zavito v tančico skrivnosti, saj dogajanja ni znal opisati nihče. Priče so slišale le vpitje. Kaj je bil vzrok prepira, ni znano, domnevno pa je šlo za denar, še poroča STA. Pokojnega je na dvorišču našla soseda, nekateri so videli tudi Juriča, ki naj bi umrlega odvlekel na dvorišče.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice