Neznanec vlomil v hišo in odtujil več kosov nakita. Povzročil škode za kar deset tisoč evrov.

Neznani storilec je med 7. in 16. januarjem skozi balkonska vrata na terasi vlomil v stanovanjsko hišo na Rosinovi ulici v Mariboru. Hišo je preiskal in iz nje odtujil več kosov nakita.

Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
xyz77 (nepreverjen)

Ali je Slovenija pravna država?
Za vlom v stanovanjsko hišo, hudo kaznivo dejanje pokličeš policijo, naredijo zapisnik, ter uvedejo postopek proti neznanemu storilcu. Zadevo predajo tožilstvu za raziskavo postopka, tožilstvo potrdi vlom v stanovanje proti neznanemu storilcu. In je vse končano! In vse to traja že pet let s trdnimi dokazi odvetnika o hudem kaznivem dejanju storilca. Zadeva je prišla tudi do vrhovnega tožilstva, vendar je postopek ostal isti - 'proti neznanemu storilcu'. Spremenilo se ni nič, ostal je še vedno 'neznani storilec'!

V odgovoru tožilstva prejmem, da '...tudi če je tako kakor vi navajate o kaznivem dejanju, zadeva se ne bo spremenila.' Kar za mene pomeni, da še vedno ostaja neznani storilec in pravne pomoči tukaj ni!
Vse to govori o kršitvi človekovih pravic ter Ustave Republike Slovenije. Obenem smo se pisali tudi VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC. V odgovoru mi svetujejo, da gremo v civilno pravdo ampak se moram zavedati posledic tega.

Vsa dejstva so bila v pismu poslana v vednost tudi predsedniku države Borutu Pahorju, predsedniku vlade Marjanu Šarcu, parlamentarnim in opozicijskim strankam (SDS Janeza Janše, SNS Zmaga Jelinčiča, Luki Mesecu Združene Levice), Vrhovnemu tožilstvu Republike Slovenije, Varuhu človekovih pravic, kot tudi medijskim hišam (Uredništvo PopTV, RTVSLO, PlanetTV).

V naši državi je vsa ta krivica vsem znana. Ukrepa pa nihče! Državljani smo žrtve tatov in hudih kaznivih dejanj, pomoči pa nobene!
Sam predsednik vlade Marjan Šarec je tedaj še v svoji kampanji izjavil: „Vsi vemo, da je v Sloveniji nekaj hudo narobe in nobeden nič!“ Nato je postavil vprašanje, in se sprašujem komu: „Kateri so ti strici iz ozadja ki ne dovoljujejo spoštovanje Ustave?“
V Sloveniji je takšnih primerov kaznivih dejanj tatvine veliko. Žrtve smo dražvjani, brez nikakršne pomoči!

Starejše novice