Neznani storilec je med vikendom vlomil skozi okno in vstopil v poslovne prostore podjetja v Hočah.

Med vlomom je odtujil več kosov orodja in prenosne računalnike ter podjetje tako odškodoval za približno 10.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Iz hiše odnesli zlatnino

To pa ni bil edini vlom v teh dneh na območju Maribora. V nedeljo je neznanec vlomil tudi v hišo v Trčovi ter ukradel nekaj kosov zlatnine. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 3.000 evrov.

Nasveti policije

Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, opozarjajo policisti. Če smo odsotni imajo storilci še več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da svoje prostore in imetje ustrezno zavarujemo in vzpostavimo občutek, da je v hiši ali stanovanju vedno nekdo prisoten.

Šibke točke hiše so zlasti okna in balkonska vrata ter vrata hiše in garažna vrata. Vlomilci najpogosteje vstopajo tako, da vlomijo z lomljenjem ključavnice, z uporabo vzvoda ukrivijo vratno krilo, podboj vrat ali okno, oziroma okno, ki sicer omogoča najlažji vstop v stavbo, preprosto razbijejo.

Vlomilci se ne bojijo sosedov, spuščenih rolet, sploh pa ne oken s slabo zaščito. Odganjajo jih alarmni sistemi, varnostna vrata, varnostna stekla, ponoči tudi delujoča senzorska luč. Pomaga lahko nalepka, da je objekt varovan z nadzornim ali alarmnim sistemom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice