Slika je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

V nedeljo, 12. julija, nekaj po polnoči so policisti na območju Policijske postaje Gorišnica skupaj z vodičem prijeli skupino sedmih ilegalnih prebežnikov, ki so pred tem nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Vodiča, državljana Albanije, so policisti pridržali. Včeraj, 13. julija, so ga skupaj s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega odredil pripor.

Ostalih sedem tujcev, državljanov Iraka, so policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

Na Ormoškem prometna nesreča

Včeraj, 13. julija, popoldan je 30-letni voznik osebnega vozila v Trgovišču v občini Ormož zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 25-letni domačin.

Povzročitelj prometne nesreče je imel v organizmu 0,46 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 238 telefonskih klicev, med njimi je bilo 90 interventnih. V tem času so policisti med drugim obravnavali 17 kaznivih dejanj, 16 prometnih nesreč in nobenega nedovoljenega prehoda meje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice