Vir: 112 Ptuj
22-letni vinjen državljan Hrvaške je zaradi neprilagojene hitrosti pristal na strehi. Štajerski policisti so ob tem obravnavali še dva voznika, ki sta bila pod vplivom alkohola. Oba so pridržali do streznitve.

Sinoči je 22-letni državljan Hrvaške v Mali Varnici zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal s ceste v obcestni jarek, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho. Poškodovan ni bil nihče.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,76 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so voznika pridržali in so ga danes zjutraj skupaj z obdolžilnim predlogom in odvzetim vozniškim dovoljenjem, že privedli v postopek o prekršku na ptujsko Okrajno sodišče.

Dva voznika pridržali do streznitve

Včeraj, nekaj po 14. uri so policisti v Pavlovcih ustavili voznika kolesa z motorjem in mu odredili preizkus alkoholiziranosti.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,64 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Prav tako v Pavlovcih, so policisti sinoči, okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,62 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so obema nadaljnjo udeležbo v prometu preprečili tako, da so ju pridržali do streznitve. Zoper oba pridržana bodo podali obdolžilna predloga na pristojno sodišče.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj popoldan so imeli policisti v štirih ločenih primerih postopkih štiri državljane Hrvaške, dva državljana Slovenije in enega državljana Bosne in Hercegovine. Ti so na območju Policijske postaje Gorišnica s tremi osebnimi in enim kombiniranim vozilom avstrijskih, nemških, slovenskih in registrskih oznak Bosne in Hercegovine, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so jim izdali tri plačilne naloge in dve opozorili, dva so oglobili

Prijeli tri tujce

Danes, ob 1. 45 so policisti na območju Policijske postaje Gorišnica prijeli tri državljane Somalije, ki so na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Kaj se je še dogajalo? 

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 238 klicev, od tega 65 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali pet nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

 • sedem kaznivih dejanj,
 • štiri prometne nesreče I. kategorije,
 • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
 • pet povoženj živali,
 • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,
 • dva voznika so pridržali do streznitve,
 • enega voznika osebnega avtomobila smo pridržali in nato privedli na sodišče,
 • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnih krajih in sedem v zasebnih prostorih,
 • enemu osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
 • dva kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
 • eno nesrečo pri delu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice