Slika je simbolična.
Nesreča na avtocesti je ponoči terjala življenje.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je ob 0.48 na avtocesti med Celje centrom in Celjem zahod v smeri Ljubljana osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo

Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka. S tehničnem posegom so eno osebo rešili iz vozila, ostali dve oskrbeli. Odklopili so akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem, policiji in cestnemu podjetju. 

Umrla mladoletna sopotnica

Reševalci Nujne medicinske pomoči Celje so nudili prvo pomoč trem poškodovanim, eno osebo so prepeljali v Splošno bolnišnico Celje. Ena oseba je preminula na kraju nesreče.

Celjski policisti so sporočili, da je v nesreči umrla mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine.

Brez zaviranja v ograjo

30-letni voznik, državljan Ukrajine, je vozil po desnem prometnem pasu avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata je iz neznanega  razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrla 13-letna potnica, ki je sedela na zadnjem sedežu. 30-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval. 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine, sopotnica na sprednjem sedežu, v prometni nesreči ni bila poškodovana.

To  je  letošnja  osemnajsta  smrtna  žrtev  prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na istemobmočju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice