Slika je simbolična
26-letnik je divje bežal pred policisti in med vožnjo storil kar osem prekrškov cestno prometnih predpisov. Med drugim je vozil brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom.

Policist Postaje prometne policije Maribor je včeraj ob 14.40, na mariborski južni obvoznici, ustavljal voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke Honda, z nameščenima registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. 

Voznik je v glavnem križišču v Spodnjih Hočah prevozil rdečo luč na semaforju in s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Mariboru. Policist je voznika ves čas ustavljal z modro lučjo in s kratkimi zvočnimi znaki s sireno policijskega službenega vozila, vendar voznik na predpisane znake ni ustavil. 

Med svojo divjo vožnjo je storil kar osem prekrškov cestno prometnih predpisov. Tako je med vožnjo skozi krožno križišče, pri večjih prodajalnah ob Tržaški cesti v Mariboru, trčil v robnik pločnika in si na vozilu poškodoval pnevmatiko v takšni meri, da z vožnjo ni mogel nadaljevati. 

Policist je v postopku s 26-letnim voznikom iz okolice Maribora ugotovil, da je ta v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je policist njegov osebni avtomobil zasegel ter mu napisal in izdal plačilni nalog za storjene prekrške s skupaj izrečeno globo v višini 2790 evrov. 

O zasegu vozila in višini globe za prekršek vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo odločalo Okrajno sodišče v Mariboru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice