Po svarilih državnih meteorologov o neurjih, poplavah in plazovih so se mnogi bali najhujšega. To se sinoči k sreči ni uresničilo, a povsem brez težav prav tako ni šlo.

Včeraj, 24. julija, so meteorologi Agencije Republike Slovenije za okolje zaradi pričakovanih nalivov po vsej Sloveniji svarili pred povečano nevarnostjo pojavljanja zemeljskih plazov. Izdali so tudi oranžni alarm za poplavljanje rek, zlasti v severovzhodni Sloveniji.

Najbolj črne napovedi se k sreči niso uresničile, a žal tudi povsem brez težav noč ni minila.

Težave zabeležili v občinah Ptuj, Markovci, Središče ob Dravi in Majšperk

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj ob 21.17 v Zabovcih v občini Markovci veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zabovci so streho začasno prekrili s folijo.

Ob 20.29 je v Dravski ulici v Središču ob Dravi meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Središče ob Dravi.

Škodni dogodki so na zemljevidu SPIN označeni tudi v občini Majšperk, a podrobnosti še niso znane.

Včeraj je tudi poplavilo podvoz pod železniško progo na Bregu pri Ptuju, blizu Perutnine Ptuj. Osebno vozilo je obtičalo v vodi, pomagati so morale pristojne službe.

Podvoz pri Perutnini Ptuj je zalila meteorna voda, do odstranitve obtičalega vozila so kraj dogodka varovali policisti.

Neurje s padavinami je sinoči zajelo tudi občino Podvelka. Na Spodnji Kapli so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kapla na Kozjaku, kjer je meteorna voda ogrožala več stanovanjskih objektov. Očistili so naplavine izpred objektov, s protipoplavnimi vrečami zaščitili en objekt in očistili zamaščene propuste.

V Javniku so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ožbalt pregledali prevoznost ceste Javnik-Kapla na Kozjaku, kjer je hudournik odnesel del ceste do dveh stanovanjskih objektov. Delavci cestnega podjetja Pomgrad  so zagotovili delno prevoznost ceste Gradišče-Kapla na Kozjaku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice