Slika je simbolična.
Policisti so zopet obravnavali voznike pod vplivom alkohola.

Mariborski operativno-komunikacijski center je včeraj prejel 302 klicev, od tega 75 interventnih oziroma takšnih, kjer je bilo potrebno posredovanje policije.

Policisti so med drugim obravnavali tudi dva primera nedovoljenega prehoda državne meje, sedem prometnih nesreč prve kategorije in eno prometno nesrečo druge kategorije, pet povoženih divjadi ter zaseg vozila in požar.

Moški se ni ustavil na znake policistov, kasneje napihal

Zgodaj zjutraj so policisti Policijske postaje Ptuj obravnavali 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki v okolici Ptuja ni ustavil za znake policistov.

Z vožnjo je nadaljeval vse do Skorbe, kjer je vendarle ustavil.

V nadaljevanju je bil opravljen preizkus alkoholoziranosti, ki je pokazal 1,41 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Moškemu je bilo odrejeno pridržanje, zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola vozil tudi voznik tovornjaka

Iz Policijske uprave Maribor pa so sporočili tudi, da jih je v soboto popoldne občan obvestil o nezanesljivi vožnji voznika tovornega vozila avstrijskih registrskih označb.

Voznik je po regionalni cesti iz Pesnice proti Šentilju vijugal in s tem ogrožal druge udeležence v prometu.

Policisti Policijske postaje Šentilj so voznika izsledili in v postopku ugotovili, da gre za 51-letnega državljana Romunije.

Preizkus alkoholoziranosti je pokazal, da vozi pod vplivom alkohola, in sicer mu je preizkus pokazal 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku je bilo zato začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje. Podan je bil tudi obdolžilni predlog.

Huje se je poškodoval tudi 58-letni kolesar

Okoli 13. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri se je poškodoval 58-letni kolesar.

Med vožnjo po Studencih v Mariboru je padel in se huje telesno poškodoval.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Guakamole (nepreverjen)

Glavn da se kasira keš pri tovornjakih. Firme so polne keša,ki ga spipajo jim sodisča!

Starejše novice