Policija preiskuje primer nasilja v Vrtcu Otona Zupančiča v Slovenski Bistrici.

Kot so za Mariborinfo potrdili na Policijsku upravi Maribor je policija prejela prijavo v zvezi z nasiljem vzgojiteljice nad otrokom v Vrtcu Otona Zupančiča v Slovenski Bistrici. Policisti trenutno še zbirajo obvestila o dogodku, ko bodo ta zbrana pa bodo ugotovitve posredovali pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu. Kot so poročale Slovenske novice, naj bi se dogodek zgodil konec septembra, ko naj bi ena od mam videla vzgojiteljico, da je otroka prijela, ga povzdignila v zrak in ga nato z vso silo vrgla ob tla. Ravnateljica vrtca je te navedbe ostro zanikala.

Vzgojiteljica na bolniškem dopustu

Kot je za časnik povedala ravnateljica vrtca, je vzgojiteljica po dogodku na bolniškem dopustu. Ravnateljica ji mora v roku 30 dni izreči ustrezen ukrep. Ravnateljica je še zavrgla očitke o domnevnem prikrivanju dogodka in slabi reakciji. Po njenem mnenju se mora vsak dogodek, ki ni v skladu s pedagoškimi standardi, razkriti. Tudi za ceno zmanjšanja zaupanja v vrtec, za katerega upa, da si ga bo vrtec nazaj pridobil s hitro reakcijo po spornem dogodku.

Ravnateljica: "Ni bilo nobenega nasilja"

Pridobili smo odziv ravnateljice, ki je povedala, da je za domnevni dogodek izvedela od mamice nekega otroka. Vzgojiteljica naj bi na otroka kričala in ga dvignila. Je pa zavrnila navedbe o tem, da naj bi vzgojiteljica otroka odvrgla na tla.

Na podlagi tega, kar ji je povedala mama enega od otrok v vrtcu, je ravnateljica dogajanje prijavila policiji. Ta zadevo še preiskuje. Vzgojiteljica je trenutno odsotna, gre pa po besedah ravnateljice za dolgoletno vzgojiteljico, s katero nikoli ni bilo težav.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice