Za marsikaterim prebivalcem Metelkove ulice v Mariboru je neprespana noč. Preiskovalci krutega zločina so bili namreč na delu pozno v noč.

Maribor še vedno pretresa krvavi zločin, ki se je v soseski Tabor zgodil včeraj popoldne. Policija sicer podrobnosti krutega dejanja še vedno ne razkriva. Po neuradnih informacijah pa naj bi 44-letna hčerka svoji 75-letni materi z nožem prerezala vrat, domnevno zaradi koristoljublja. Potem ko je zgrešila umor, so jo sosedje videli tavati okoli bloka.

"Tu je hodila okoli v nogavicah, pa samo usnjeno jakno je imela oblečeno, pa drla se je, tudi zgoraj na balkonu," pretresljivo dogajanje opisuje eden izmed sosedov Stanko Slavič

Z balkona so med zločinom padle tudi rože. Pred avto, ki si ga je preminula kupila pred tednom dni. "V ponedeljek smo bili še skupaj na vrtu in ni nič takega povedala. Nismo vedeli, da ima takšne težave hčerka, za mamila tudi ne, to smo šele zdaj iz časopisov izvedeli. Samo rekla je, da ne more živeti s hčerko," še pripoveduje sosed. 

Če je 44-letnica mater ubila storila v prištevnem stanju, ji grozi dolgoletna zaporna kazen. A ker naj bi imela v preteklosti že psihične težave, bi jo v primeru neprištevnosti čakalo le zdravljenje na forenzični psihiatriji.

Pogosto sta se sporekli

Hčerka in mati sta se sicer po pričevanju sosedov pogosto sporekli, zato naj bi v preteklosti policija tu že posredovala. "Hčerka je bila ločena. Kupila ji je stanovanje, pa vikend, ona pa je vse razprodala. Ima slabo družbo," nam je dejala soseda pokojne. Policija podrobnosti preiskave še ne razkriva, prav tako ne motiva. Zato sosedje le ugibajo.

"Denar, denar, denar. Po moje ni hotela dati denarja,“ pripomni sosed Slavič. Razlog za hčerkin obisk naj bi bila namreč pokojnina, ki jo je 75-letnica prejela na dan, ko je izgubila življenje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice