Moški zlorabil osebne podatke lastnikov stanovanj, si priskrbel lažne dokumente in ukanil celo notarja ter s posojili prišel do več kot 50.000 evrov.

Mariborski kriminalisti so v preteklem tednu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj overitve lažne vsebine in zlorabe osebnih podatkov izvedli štiri hišne preiskave ter pridržali pet oseb, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Z lažnima osebnima izkaznicama ukanil celo notarja in prišel do posojil

V postopku so ugotovili, da je en osumljenec z najmanj dvema oškodovancema, lastnikoma stanovanj, sklenil najemni pogodbi za najem stanovanja in na podlagi najemnih pogodb pridobil njune osebne podatke

Po pridobitvi njunih osebnih podatkov je na upravnih enotah v imenu lastnikov stanovanj sprva lažno prijavil izgubi osebnih izkaznic, takoj za tem pa podal vlogi za izdajo novih osebnih izkaznic. Ob tem je uslužbence upravne enote spravil v zmoto tako, da je k vlogi za izdajo osebne izkaznice priložil svojo fotografijo.

Po tem, ko je prejel novi osebni izkaznici, si je od treh oškodovancev izposodil denarna sredstva in z njimi v imenu lastnikov stanovanj sklenil posojilne pogodbe kot posojilojemalec. Za zavarovanje posojil je posojilodajalcem zastavil tudi nepremičnini oškodovancev oziroma lastnikov stanovanj. V zmoto glede njegove identitete je spravil tudi notarja, ki je potrdil veljavnost sklenjene pogodbe na osnovi neprave osebne izkaznice, so še sporočili s PU Maribor.

Z navedenim si je osumljenec pridobil veliko premoženjsko korist v višini več kot 50.000 evrov.

Pridržali pet oseb, v priporu končal en

Mariborski kriminalisti so opravili štiri hišne preiskave na območju Maribora, Kranja, Celja in Ljubljane in pridržali pet oseb. Po zaključku zbiranja obvestil so štirim osebam pridržanje odpravili, enega osumljenca pa so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Ta je po zaslišanju zoper osumljenca odredil pripor, z nadaljnjo preiskavo pa se bo ukvarjalo pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice