Slika je simbolična.
75-letnik v okolici Maribora je včeraj želel zakuriti v peči. Ker s papirjem in drvmi ni uspel, je na ogenj prilil nafto, zaradi česar je povzročil velik požar, da so se na njem vžgala oblačila. Moški je v požaru dobil hude telesne poškodbe.

75-letni moški je včeraj, okoli 9.35, v Polički vasi želel zakuriti v peči na trda goriva, v kurilnici v kletni etaži domače hiše. Ker s papirjem in drvmi, ki jih je pripravil, ni uspel zanetiti ognja, je kot že večkrat doslej, v peč prilil neznano količino nafte.

Ko je ponovno prižgal ogenj, je iz peči v njega bruhnil ogenj, zaradi česar so se na njem vžgala oblačila, ogenj pa ga je hudo opekel. Ogenj je še naprej gorel iz peči, toplota pa je delovala na elektroinštalacijo ter izolacijo bojlerja.

Dim iz kurilnice je zaznala poškodovančeva 72-letna žena, ki je bila v tem času na vrtu. Zaradi dima je šele skozi shrambo lahko vstopila v kletne prostore.

V hodniku je našla na tleh klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila.

Pokrila ga je z odejo, ki je bila v bližini, in mu pomagala iz kleti v zgornje prostore stanovanjske hiše. Nato se je vrnila in dokončno pogasila ogenj. Vseeno so posredovali tudi gasilci.

Moški dobil hude telesne poškodbe

V požaru je nastalo za okoli 3500 evrov materialne škode. Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni kliničn center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

V požaru je zadobil hude telesne poškodbe.

V Univerzitetni klinični center Maribor je bila zaradi vdihovanja dima z reševalnim vozilom odpeljana tudi poškodovančeva žena, kjer je ostala na opazovanju. Z ognjem ni bila neposredno ogrožena, vdihovala je le dim ob reševanju moža.

Policisti so opravili ogled kraja požara in zbirajo obvestila in materialne dokaze, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

vzami si čas ne pa življenje lp

11 (nepreverjen)

Temu se reče totalna nespametnost. Poškodovani je prostovoljni gasilec pa bi lahko nekaj vedel o vnetljivih tekočinah.

Milanka1234 (nepreverjen)

Res pametna poteza ni kaj... Stari niso za volan in rokovanje z vnetljivimi tekočinami... Pamet v roke in raje Kraševe bonbone vnukom kupovat dedki!

Žalost (nepreverjen)

Nič presenetljivega za Šentilj. Od tam izvirajo veleumi pojbič, belna in njihovi pripadniki. Sami poštenjaki.

Žalost (nepreverjen)

Od sedaj naprej mora klicati svojo ženo angel.

Starejše novice