Fotografija je simbolična.
Na cesti iz Maribora proti Miklavžu na Dravskem polju je včeraj prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje poškodoval 32-letni voznik motokrosa.

Včeraj, malo pred 16. uro, je 58-letni moški vozil osebni avtomobil iz Maribora proti Miklavžu na Dravskem polju. Ko je pripeljal v Miklavž, se je razvrstil in s smerniki tudi nakazal svoj namen, da bo zavil levo, na dvorišče domače hiše.

Takrat se je v nasprotni smeri ustvarila stoječa kolona vozil, predvsem zaradi obvoza, ki je bil urejen skozi Miklavž, zaradi zaprte avtoceste A4, kjer se je zgodila prometna nesreče IV. kategorije. 

Vozniku osebnega avtomobila je voznik tovornega vozila, ki je stal v koloni, odstopil prednost, da je lahko zavil proti domači hiši. V tistem trenutku pa je po kolesarski stezi, proti Mariboru, z veliko hitrostjo z neregistriranim motokrosom pripeljal 32-letni Mariborčan, ki ga voznik osebnega avtomobila ni mogel ne videti, ne pričakovati na kolesarski stezi oziroma ni mogel predvidevati, da bo s tako hitrostjo kdorkoli pripeljal ob desni strani stoječe kolone.

Voznik motorja je zato na kolesarski stezi oziroma pločniku trčil v osebni avtomobil in se ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Z neregistriranim motorjem in brez vozniškega dovoljenja

Policisti so med ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da motorist zraven tega, da je vozil neregistriran motor, nima niti vozniškega dovoljenja. Zaradi tega so mu policisti motorno kolo zasegli. Ugotovitve so policisti predstavili pristojnemu tožilcu, ki je podal usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek motorista. Zaradi tega bodo policisti zoper njega pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, pristojnemu tožilstvu pa poslali poročilo.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Na Večeru ne ločijo traktorja in motorja .
Sicer pa nekaj takšnih divjakov bo moralo umreti, da se bo državna birokracija premaknila.

Starejše novice