Povzročitelj oktobrske hude prometne nesreče na Nasipni ulici v Mariboru, v kateri je umrla 27-letna ženska v visoki nosečnosti, dva dni pozneje pa tudi njen novorojenček, bo moral v zapor za osem let in osem mesecev, so za STA povedali na tožilstvu.

Z 29-letnim Mariborčanom so sklenili sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodišče sprejelo.

Kot je danes pojasnila namestnica vodje mariborskega tožilstva Januša Kušar Rotman, je bil z obtoženim sklenjen sporazum, s katerim je ta priznal krivdo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Mariborsko tožilstvo je v sporazumu predlagalo, da mu sodišče izreče osem let in osem mesecev zapora ter stransko kazen enoletne prepovedi vožnje za vse vrste motornih vozil, pri čemer se čas prestane zaporne kazni ne všteje v čas trajanja stranske kazni.

Mariborsko sodišče je na torkovem predobravnavnem naroku sporazum sprejelo in obtoženemu v celoti izreklo predlagano kazen, je še pojasnila Kušar Rotmanova.

Do hude prometne nesreče je prišlo 27. oktobra lani, ko je pijani voznik na prehodu za pešce na Nasipni ulici zbil 27-letno nosečnico in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Dva dni po njeni smrti je umrl še novorojenček, ki so ga zdravniki uspeli rešiti s carskim rezom.

Policisti so pri vozniku opravili test vinjenosti, ki je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nnnn (nepreverjen)

Premila kazen... Ko bo prišel ven, se bo zgodba ponovila, takih ne izuči..

stnc (nepreverjen)

Samo 9 let??? To ni nobena kazen. Kako je možno da se je lahko sploh kaj dogovarjal glede kazni? Namesto da bi sodišče postavilo zgled za take divjake, jih še podpirajo... žalostno

Starejše novice