Po poročanju Večera za smrt 25-letnega Maria Krnjića, ki so ga usodno poškodovali v nočnem pretepu dveh skupin pri mariborski tržnici, ne bo odgovarjal nihče.

Kot poroča Večer, so postopek proti ovadenemu za smrt Maria Krnjića ustavili, sojenje skupini Mariborčanov, ki so bili vpleteni v pretep pred dobrima dvema letom, pa preložili na nedoločen čas.

Od smrti 25-letnega Maria Krnjića, ki se je 7. januarja 2018 vpletel v množični pretep pri mariborski tržnici in to plačal z življenjem, sta minili že dve leti.

25-letnik je umrl tri dni po incidentu zaradi poškodb, ki mu jih je nekdo od vpletenih povzročil z nožem. Kdo mu ga je smrtno poškodoval, preiskovalci in tožilka, ki jih usmerja pri njihovem delu, v vsem tem času niso ugotovili, poroča Večer. Zato za zdaj kaže, da zaradi smrti mladega Mariborčana ne bodo sodili nikomur.

Dva meseca in pol po tragediji se je po poročanju Večera Policijska uprava Mribor sicer pohvalila, da so primer raziskali. Kaj so ti dokazi kriminalisti niso razkrili, so pa zatrjevali, da jih imajo v rokah dovolj, zato so enega od sodelujočih v pretepu ovadili za povzročitev posebno hude poškodbe, ki se je iztekla v smrt, še poroča Večer.

Zdaj pa se je po poročanju Večer izkazalo, da niti na prizorišču zločina niti v hišni preiskavi pri ovadenemu niso našli ničesar oprijemljivega, s čimer bi utemeljili sum, da je zabodel 25-letnika. Zaradi tega tožilki Mateji Artenjak ni preostalo drugega, kot da kazensko ovadbo zavrže, še poroča Večer.

»Če bomo v zvezi s to zadevo prejeli morebitne nadaljnje ugotovitve policije zoper imenovanega oziroma morebitno drugo znano osebo, bo tožilstvo o zadevi ponovno odločalo,« je za Večer pojasnil šef mariborskega tožilstva, višji tožilec Darko Simonič.

Kdo je prizadejal usodne rane 25-letnemu Krnjiću tožilstvo za zdaj še ne ve. Na mariborskem okrajnem sodišču sodijo skupini Mariborčanov, o katerih je po poročanju Večera tožilka Artenjakova prepričana, da so s svojimi provokacijam sprožili pretep s skupino s celjskega konca.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Nihče ni kriv ? Glavni krivec je nesposobnost preiskovalnih organov in sodstvo

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Spet se je izkazalo, kako nesposobno sodstvo imamo v Sloveniji.

In reply to by Legionar (nepreverjen)

Vojkovojko (nepreverjen)

Kdo bo pa prical ce je celotno pravododno kuzno. Pa se pokvarjeno do konca

Starejše novice