Hrvaški policisti so po sobotnem krvavem pohodu, v katerem so bili sredi Splita ubiti trije moški, prijeli 25-letnega Filipa Zavadlava.

Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi šlo pri trojnem uboju v Splitu za maščevanje mamilarski združbi, ki naj bi 25-letnega Filipa Zavadlava več mesecev nadlegovala, naj jim povrne domnevne dolgove svojega brata.

Do incidenta je prišlo okoli 15.35, ko je storilec s kalašnikovko v središču Splita streljal na tri moške. Dva sta umrla na kraju dogodka, tretji pa kasneje v bolnišnici. Po navedbah hrvaških medijev so žrtve stari znanci policije, povezani s trgovino z mamili.

Strelec naj bi imel na seznamu za likvidacijo še dva človeka, enega od njiju naj bi tudi iskal na njegovem domu, a ga ni našel.

Po dejanjih je odšel proti območju Marjana, pri čemer so ga priče posnele z mobilnimi telefoni, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Po večurni policijski akciji so ga prijeli v nekem lokalu, kjer naj bi sedel z bratom in očetom. Ko so prišli policijski specialci, naj bi se jim mirno predal. Prepeljali so ga na zaslišanje.

Storilec je po poročanju Jutarnega lista delal na ladji. Bil je tudi športnik, osvojil naj bi več medalj v taekwondoju. Po vrnitvi s plovbe naj bi se aprila nanj zaradi dolgov srednjega brata spravili razpečevalci mamil, ki naj bi mu celo grozili z nožem.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Za kaj ... (nepreverjen)

Ali si je vzel pravico ali pa se je masceval? Nedolzen ni bil nihce. Vsi so imeli mafijske povezave.

Fritz (nepreverjen)

Na pantovcak bi moral it

beri 12-12 (nepreverjen)

Gede zločina v Splitu.Po eni strani je naredil čisto prav.Država ne more in noče polovit dilerje in vodje prodaje narkotikov,ker so eni policisti in sodstvo podkupljeno,da ne preganjajo narko bosov.Te narko bande ti uničijo otroke in spravijo cele družine na beraško palico.Trebalo bi se organizirat in zaenkrat pregnAT ZA VSELEJ IZ NAŠE DRUŽBE.

Ce bo g. Sisko (nepreverjen)

vodil domacinsko vardo ...

In reply to by beri 12-12 (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Na zalost tocno tako!

In reply to by beri 12-12 (nepreverjen)

hudo (nepreverjen)

Ja pa sej se bo vedno en nov nasu haha drgac pa ja to kar delajo polcaji je res bogo mislm dilarji so na vskaemkoraku pa nobenga ne najdejo pac ne vem a se bi smejal al jokal vrjetn jih ne polovijo k so sami na istih substancah.

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Substanc ne dobijo (nepreverjen)

kar tako ... razen ce so povezani z medicinjsko mafijo

In reply to by hudo (nepreverjen)

svetovalec za … (nepreverjen)

ucmekal je tri tipe
ulica bo bolj čista, ker bodo trije manj
prav tako bodo od sedaj imeli policaji dela manj

Starejše novice