Slika je simbolična (foto: Bobo).
Večer poroča, da je vložena obtožnica za dvojni umor v Šmarju pri Jelšah.

Celjsko okrožno tožilstvo je štiri mesece po zločinu v občini Šmarje pri Jelšah, v katerem sta pod streli iz pištole življenje izgubila 27-letnik in 42-letnica, zaradi dvojnega umora vložilo obtožnico zoper 66-letnega strelca, poroča današnji Večer.

Storilec naj bi bil sicer ob dejanjih v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Do tragičnega dogodka je prišlo 24. februarja popoldne, ko je 66-letnik s streli iz pištole vzel življenje moškemu in ženski, ki sta prišla k njemu po službeni dolžnosti, kot pomočnika sodnega izvršitelja. Prvi je umrl že na kraju dogodka, na dvorišču pred hišo, 42-letnica pa v bolnišnici.

Vse od dogodka je osumljeni v priporu, po opravljeni kriminalistični preiskavi pa je tožilstvo prejšnji teden vložilo obtožnico zaradi dvojnega umora izvršiteljev, ki sta ukrepala pri uradnem dejanju.

Zaradi ponovitvene nevarnosti še vedno v priporu

Kot poroča časnik, ga obtožnica bremeni, da je umora storil iz maščevalnosti in nizkotnih nagibov, zaradi česar mu za vsako od dejanj grozi najmanj 15 let zapora.

Ob tem so na celjskem sodišču za Večer pojasnili, da je bilo v preiskavi ugotovljeno, da je bil 66-letnik ob dejanjih v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Zaradi ponovitvene nevarnosti je še vedno v priporu.

Tudi 42-letnice niso mogli rešiti

Pomočnika sodnega izvršitelja sta na dom 66-letnika prišla zaradi njegovih dolgov. Ko sta mu povedala, da mu bosta zasegla avtomobil, se je ta z njima sprl. Najprej je prišlo do prerivanja, moški pa je nato odšel v hišo in se na dvorišče vrnil oborožen.

Najprej je streljal na 27-letnika, ki je umrl na kraju dogodka, nato še proti 42-letnici, ki so jo hudo poškodovano odpeljali v celjsko bolnišnico, a je še isti dan umrla.

Kot je dan po dogodku povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec, so policisti storilca v preteklosti že obravnavali, vendar ne zaradi nasilja, pač pa zaradi premoženjskih zadev.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Način komunikacije in delovanje sistema sta bila usodna za vse tri .

CepiSeCepec (nepreverjen)

Lepo jih je porihtal, niti 110% efektivni pozivitveni odmerek jima ni pomagal.

Starejše novice