Mariborski policisti so posredovali dosedanje ugotovitve v zvezi s petkovim požarom v Lenartu, že drugim v podjetju z odpadki Salomon v le nekaj dneh. Pri gašenju sodelovalo 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil, delavec lažje, gasilec huje poškodovan.

Kot smo poročali, je v petek popoldan v podjetju za ravnanje z odpadki Salomon v Lenartu znova zagorelo. Z zbiranjem obvestil in ogledom so možje v modrem ugotovili, da je do požara prišlo okoli 17.47 na odpadkih oziroma ostankih kovinske embalaže ter ostankih trde plastike, kateri so bili sortirani in stisnjeni v bale.

Navedene bale so bile nameščene v odprtem delu skladišča, ki se nahaja v sklopu ograjenega dela gospodarske družbe. Navedeni odpadki so bili namenjeni za uničenje oziroma sežig, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V bližini se je nahajal del odpadkov, ki je že bil predelan oziroma zmlet v manjše kose. Ti odpadki so se nahajali na kupu, vendar jih požar ni zajel, pojasnjujejo.

133 gasilcev, delavec in gasilec poškodovana

Za gašenje je bilo aktiviranih 133 gasilcev in 29 intervencijskih vozil. Gasilci so požar lokalizirali oziroma omejili nato pa nadaljevali s hlajenjem in gašenjem odpadkov, ki so jih premeščali. 

Pri gašenju požara se je okoli 18. ure z dimom poškodoval delavec gospodarske družbe, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Zdravstveni dom Lenart in nato v UKC Maribor. Prav tako se je pri intervenciji okrog 18.40 huje poškodoval gasilec, ki je padel v globino okoli 2,5 metra. Omenjeni je bil z reševalnim vozilom prepeljan v UKC Maribor, sporočajo z mariborske policijske uprave.

Vzrok še neznan

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja požara, do sedaj natančnega vzroka požara ni bilo mogoče ugotoviti, še sporočajo s Policijske uprave Maribor.

Materialna škoda na objektih ni nastala, goreli pa so odpadki, ki so namenjeni uničenju s sežiganjem in je tako nastala škoda zaradi višje cene kurjenja, ki je posledica večje vlažnosti odpadkov. Po nestrokovni oceni znaša materialna škoda okoli 5.000 evrov.

Na ponovni požar v sortirnici odpadkov podjetja Salomon v Lenartu so se odzvali tudi iz občine Lenart, kjer med drugim opozarjajo, naj se otroci ne igrajo na zunanjih igralih, dokler prah od dima ne bo očiščen.

Civilna iniciativa narava Slovenskih goric za torek napoveduje Shod za zdravo okolje Lenarta z okolico. Pred vhodom podjetja se bodo zbrali ob 7. uri zjutraj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Edina rešitev za Slovenijo je deponija pred parlamentom !

Starejše novice