Slika je simbolična.
Zdi se, da na širšem ptujskem in ormoškom območju policisti redno obravnavajo nedovoljene prehode meja. O tem smo povprašali mariborsko policijsko upravo.

Skorajda ni dnevne policijske kronike, v kateri ne bi zabeležili vsaj enega nedovoljenega prehoda meje. Včasih gre za prehode državljanov držav tretjega sveta, spet drugič za sosede, ki najdejo bližnjico. 

Na Policijski upravi Maribor so za Ptujinfo pojasnili, da je črna točka tovrstnega dogajanja na območju, ki ga pokriva ta policijska uprava, območje Gorišnice. 

Pojasnili so, da največ nedovoljenih prehodov meja zabeležijo policisti Policijske postaje Gorišnica, gre pa za prehode iz Hrvaške v Slovenijo. 

V letu 2021 so obravnavali 923 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo na območju Gorišnice. Leto poprej so jih obravnavali le 327.

Med največkrat ujetimi pa ni državljanov tretjega sveta 

Pri tem največkrat obravnavajo državljane Hrvaške, teh je bilo lansko leto kar 181, Poljake, slednjih je bilo 147, državljane Bosne in Hercegovine, teh je bilo 109, Slovenije, in sicer 65, Avstrije, slednjih je bilo 55, in Nemčije, teh je bilo 39. 

Policisti včasih sicer obravnavajo nedovoljene prehode meja, pri katerih so kršitelji brez vozil, a na Policijski upravi Maribor so za Ptujinfo povedali, da kršitelji največkrat uporabljajo vozila

A zakaj ravno na tem območju? Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da so na tem območju dobro prevozne cestne komunikacije brez zapornic.

Slednje pa so, kot kaže, izvohali že državljani številnih bližnjih in nekoliko bolj oddaljenih držav..

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice