FOTO: Delo.si
Policija je razkrila podrobnosti ugrabitve avtobusa, pri katerem je umrl 49-letni Kranjčan, ki je ugrabil avtobus in grozil vozniku ter potnikom.

Nekaj pred 21. uro so policijo obvestili o ugrabitvi enega izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani. Potem ko je bil prijet je osumljenec padel v nezavest in kljub oživljanju umrl.

Voznik vklopil vse štiri luči in mahal policistom

Policija je razkrila, da je 49-letni Kranjčan v centru Ljubljane vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen prodi Dolgemu mostu, in voznika z grožnjami in izvijačem prislil, da odpelje proti avtocesti. Potniki, ki so bili v tistem času na avtobusu, so se umaknili v zadnji del avtobusa, ena izmed potnic pa je od dogajanju obvestila policijo.

Na novinarski konferenci je Stojan Belšak s Policijske uprave Ljubljana pojasnil, da je osumljenec med drugim razbil tudi steklo za voznikom, ki ga varuje pred potniki. Policisti so proti avtobusu napotili več policijskih patrulj. Ena izmed patrulj je opazila avtobus, ki je imel vklopljene vse štiri luči, prav tako je voznik mahal, zapeljal je tudi skozi rdečo luč. Ker se je policistom to zdelo sumljivo, so avtobus ustavili.

Kaj je krivo za smrt bo pokazala obdukcija

Voznik je odprl vrata, policista pa sta osumljenca pozvala, naj odvrže izvijač, a tega ni upošteval. Izstopil je iz avtobusa in začel bežati. Policisti so osumljenca z uporabo prisilnih sredstev zunaj avtobusa obvladali. Uporabili so sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo, strokovni prejem in plinski razpršilec.

»V postopku po prijetju je osumljenec začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, nato so ga oživljali še reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl,« so povedali na novinarski konferenci. Ali je smrt posledica uporabe plinskega razpršilca, Belšak ni mogel povedati, prav tako ne, ali je bil osumljenec pod vplivom kakšne (prepovedane) substance. Zakaj je 49-letni Kranjčan umrl, bo pokazala sodna obdukcija.

Že večkrat obravnavan, uro pred ugrabitvijo grozil vozniku drugega avtobusa

Policija za zdaj še ni uspela ugotoviti, zakaj je moški ugrabil avtobus. So pa potrdili, da ga je policija v preteklosti že večkrat obravnavala zaradi nasilnih dejanj, med drugim zaradi nasilja v družini, vloma, lansko leto pa se je zabarikadiral tudi na javnem prostoru na Ajpesu.

Moškega so takrat hospitaliziralo, tako kot tudi konec marca, ko je razbijal stekla po bloku v Ljubljani. V obeh primerih so označili, da gre za psihične težave. Policija je na novinarski konferenci še potrdila, da je isti moški grozil tudi vozniku avtobusa Arriva le kako uro pred ugrabitvijo avtobusa mestnega potniškega prometa.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ugrabitve pa delajo (nepreverjen)

RAF teroristi ... dobrodosli v Sovjetski Zvezi

Marko 1972 (nepreverjen)

Drogice. Glede na dosje ni skode

Starejše novice