Znane so podrobnosti nedeljske tragedije na območju Tabora, v kateri je življenje izgubila 70-letna ženska.

Po tragičnem nedeljskem dogodeku v enem izmed stanovanj na območju Tabora, ko je pod streli svojega partnerja obležala 70-letna ženska, so znane nove podrobnosti. Policija je ugotovila, da je bil povod za obračun finančne narave. 87-letni moški je že v soboto zvečer ustrelil v postelji ležečo zunajzakonsko partnerico, nato pa skušal storiti samomor, tako da je ustrelil tudi sebe. Zaradi slednjega je izgubil zavest, vendar se je proti jutru ponovno zavedel in nato poklical reševalce. 

"Žrtev je kazala znake življenja, a je kljub aktivnostim reševalcev na kraju dogodka umrla," je ugotovitve policije predstavil Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije pri Policijski upravi Maribor.

Moškega so zaradi poškodb odpeljali v UKC Maribor, kjer je bil hospitaliziran, a je trenutno izven življenjske nevarnosti. Prostosti mu policija zaradi zdravljenja še ni odvzela.

Motiv za umor finančna nesoglasja med žrtvijo in osumljenim 

Po ugotovitvah policije je bil motiv za storjeno dejanje maščevanje v zvezi dlje časa trajajočega spora okoli prodaje nepremičnine: "Osumljeni je namreč menil, da finančna sredstva od prodaje nepremičnine niso bila pravilno razporejena." Nasilje zoper umorjeno žensko je po ugotovitvah policije trajalo več let, tudi v fizični obliki, a tega ni prijavljala, pa tudi od bližnjih je zahtevala, naj se ne vtikujejo v njuno življenje.

Strelno orožje je osumljeni posedoval dlje časa, a zanj ni imel listin.

Policisti so na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper osumljenega 87-letnika, in sicer za kaznivo dejanje umora iz breobzirnega maščevanja. Za dejanje je zagrožena najmanj petnajstletna zaporna kazen.

Na bloku črna zastava

Sosedje so po nedeljski tragediji zgroženi. Strelov, kot pravijo, niso slišali. Pokojne se spominjajo kot dobrosrčne gospe, ki se je vedno ustavila na hodniku in poklepetala. O 87-letniku, ki jo je ustrelil, sicer niso znali povedati lepe besede, boril pa naj bi se tudi s kožnim rakom. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice