FOTO: Mediaspeed
Zaradi nakupov vodomerov v Mariborskem vodovodu bodo po poročanju Večera ovadene tri osebe, med njimi tudi direktor Danilo Burnač.

Mariborski kriminalisti so pred kratkim zaključili preiskavo o domnevnih nepravilnosti pri oddaji javnega naročila za nabavo vodovodov v Mariborskem vodovodu. Po neuradnih informacijah Večera so storitve kaznivega dejanja osumljeni direktor Danilo Burnač, vodja kabineta prejšnjega mariborskega župana Marjeta Kristofič Jamnik in njen mož Mitja Jamnik.

Na okrožno državno tožilstvo so kriminalisti podali kazensko ovadbo zoper tri odgovorne osebe, ki so osumljene storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pomoči pri tem dejanju.

Razdrobili naročilo na več delov, da bi pridobili korist

»Ugotovili smo namreč, da so osumljeni z namenom, da se izognejo obveznemu postopku javnega naročanja, razdrobili isto javno naročilo na več delov z namenom pridobitve nepremoženjske koristi v obliki pravnega posla,« so za Večer izsledke preiskave komentirali na Policijski upravi Maribor, kjer o imenih domnevno ovadenih niso želeli govoriti.

Mariborski vodovod je po pisanju Dnevnika junija 2016 med letoma 2014 in 2016 sklenil za več kot 100.000 evrov poslov s podjetjem TI-EN Mitje Jamnika, ki ga je zastopala tudi njegova žena Marjeta Kristofič Jamnik, v tistem času vodja kabineta župana Andreja Fištravca.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koruptivni komunalci (nepreverjen)

Delavci komunale so ljudi ubijali in jih metali v smetnjake ... odpad je tajno pokopalisce oz. mnozicno grobisce

Mbcan (nepreverjen)

Kanglerov clovek.

Starejše novice