Madžarskega voznika tovornjaka je zavedla navigacijska naprava, v preozkem križišču se je vozilo pogreznilo, ob tem pa predrlo še rezervoar z gorivom.

Policisti in gasilci poklicne industrijske enote Nafte Lendava so imeli v noči na četrtek veliko dela. V Brezovici pri Veliki Polani je namreč na enem izmed križišč obtičal voznik velikega in težkega tovornjaka, ki je iz Madžarske prevažal približno dvajset ton tovora. 

Predrl rezervoar za gorivo 

Ker je križišče premajhno za tako velika vozila, je voznik ob zavijanju na levo z zadnjimi levimi kolesi zapeljal na bankino, ta pa se je pod veliko težo vdrla. Kolesa so se pogreznila, tovorni del pa se je nagnil, in pri tem predrl rezervoar dizelskega goriva.

Po besedah voznika je ta v križišče zašel zaradi navigacijske naprave, ki naj bi ga zavedla. Vozniki tovornjakov namreč pogosto še vedno uporabljajo zastarele zemljevide na napravah GPS.

Na kraju nesreče so takoj posredovali gasilci poklicne enote Nafta Lendava, ki so odstranili gorivo, preostanek iz rezervoarja pa izčrpali. Kako so naposled premaknili tovornjak ni znano, neuradno pa naj bi ga premestili z avtodvigalom enega izmed pomurskih gradbenih podjetij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice