Mariborski policisti so v petek, 22. maja, ob 7.25, ustavili 45-letnega Mariborčana, ki je v cestnem prometu vozil neregistriran osebni avtomobil, označen z registrskima tablicama, ki nista pripadali vozilu. Ob tem voznik ni imel vozniškega dovoljenja.

Ker je obstajal sum, da je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola, mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki  zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka v organizmu.

Nato je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, oziroma snovi v organizmu, ki je bil pozitiven. Zato mu je bil odrejen še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu zasegli vozilo

Med postopkom so policisti pri osumljenemu našli in mu zasegli skupno šest zavitkov aluminijaste folije, v katerih sta bili rjava praškasta, grudasta in bela praškasta snov, za kateri je obstajal utemeljen sum, da sta prepovedani drogi. Zato so mu policisti zavitke zasegli.

S preliminarnim testiranjem so ugotovili, da gre za prepovedani drogi heroin in kokain. Zasežene snovi so bile po opravljenem preliminarnem testiranju poslane v preiskavo v Nacionalni forenzični laboratorij.

Ker so glede na okoliščine, način pakiranja in količino prepovedane droge obstajali utemeljeni razlogi, da to poseduje za nadaljnjo prodajo, s tem pa je bil podan utemeljen sum storitve kaznivega dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Še isti dan so, po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega Sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu.

Med preiskavo so našli in mu zasegli precizno tehtnico, namenjeno tehtanju in pakiranju prepovedane droge, na kateri so bili vidni tudi še sledovi prepovedane droge. Prav tako so našli in zasegli kovinska teleskopsko palico, ki je po zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena.

Zoper osumljenega so policisti zaradi vseh navedenih kršitev cestnoprometnih predpisov podali obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku pri Okrajnem sodišču v Mariboru, kazensko pa ga bodo ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.

Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja teleskopske palice pa mu bo prekrškovni organ Policijske postaje Maribor I, v hitrem postopku, izdal odločbo o prekršku, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice