Policisti Postaje mejne policije Zavrč in delavci Finančne uprave Republike Slovenije so v ponedeljek na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč ob vstopu v Slovenijo ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 62-letni državljan Črne gore.

V postopku, ki so ga izvedli, so v posebej prirejenem prostoru v vozilu našli več  zavojev, za katere so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da vsebujejo prepovedano drogo konopljo. Zato so se v postopek vključil mariborski kriminalisti, ki so na podlagi pridobljene sodne odredbe opravili preiskavo vozila. V opisanem vozilu so našli in zasegli skupno 23 zavojev, v katerih se je nahajala suha rastlinska snov. Izsledki kasnejše analize so potrdili, da so vsi zavoji vsebovali prepovedano drogo konopljo v skupni teži 21 kilogramov.

Osumljenec že priveden k preiskovalnemu sodniku

Državljanu Črne gore so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog odvzeli prostost. V torek pa so osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju in zoper njega podali kazensko ovadbo. Preiskovalni sodnik je zoper njega, po zaslišanju, odredil pripor.

S prodajo navedene količine prepovedane droge, bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v Sloveniji pridobil približno 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi, v državah Evropske unije pa še bistveno več.

FOTO: SKP PU Maribor

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice