Poročali smo o domnevni zastrupitvi s školjkami, a izkazalo se je, da je najverjetneje kriv ogljikov monoksid.

Ta teden smo poročali o zastrupitvi skupine turistov in smrti enega od njih. 

Splitsko-dalmatinska policijska uprava je sporočila, da po ogledu jadrnice in kriminalistični preiskavi obstaja utemeljen sum, da sta 23-letni lastnik in 27-letni kapitan v strojnico motornega plovila 8. avgusta vgradila bencinski agregat z zračnim hlajenjem na način, ki ni skladen s tehničnimi navodili in pravili stroke. Zaradi tega je v podpalubje ter potniške kabine uhajal ogljikov monoksid, kar je imelo za posledico zastrupitev potnikov s tem plinom.

Na Hvaru so tako prijeli lastnika in kapitana jadrnice. Če jima bodo dokazali krivdo, jima grozi do osem let zapora.

Deklica že pri zavesti, dečku se stanje izboljšuje

Spomnimo: Na jadrnici, ki je vplula v hvarsko pristanišče, je v torek umrl 57-letni italijanski turist, pet potnikov pa je potrebovalo zdravniško pomoč. Zdravstveno stanje se jim je izboljšalo, v kritičnem stanju sta bila le 14-letno dekle in njen petletni brat.

Hrvaški medij Slobodna Dalmacija poroča, da je dekle že pri zavesti in komunicira ter da so jo z oddelka za intenzivno nego premestili na oddelek za otroke. Njen petletni brat pa še ostaja na oddelku za intenzivno, vendar se tudi njegovo stanje izboljšuje.

Mediji so sprva ugibali, da naj bi se turisti zastrupili s hrano v enem od lokalov na Hvaru, kasneje pa so poročali, da so se najverjetneje zastrupili z ogljikovim monoksidom, ki naj bi izhajal iz motorja plovila. Rezultat obdukcije umrlega Italijana je potrdil sume, da je umrl zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida, še poročajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice