O zobozdravniški aferi, ki je danes pretresla mariborsko javnost, je spregovoril strokovni direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor Danilo Maurič.

Nova zdravniška afera pretresa Maribor. Po poročanju Večera naj bi mariborski zobozdravnik nadlegoval danes 33-letno Mariborčanko, njeno dvojčico pa naj bi celo posilil.

Nadlegovanje ob puljenju zoba

Afera se je odvijala v Mariboru v zobozdravstveni ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, kjer je spolnega nasilja nad danes 33-letno Mariborčanko pravnomočno obtožen tamkajšnji zdravnik, medtem ko mu je nepravnomočno očitano posilstvo njene dvojčice.

Danilo Maurič, strokovni direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, je danes novinarjem dejal, da je presenečen, saj da je o dogodku izvedel iz medijev. 

Začudeni smo, da nas nihče ni obvestil

»V tem tednu smo se takoj dobili z direktorjem, ki pred novinarskimi vprašanji tudi sam ni vedel nič. Začudeni smo, da nas nihče ni obvestil, predvsem pa s strani policije. Tudi danes gre od nas uradno vprašanje na policijo, kako to, da nismo bili o ničemer obveščeni, čeprav naj bi se ta domnevna kršitev dogajala v prostorih našega zdravstvenega doma. A o tem nič ne vemo. Tudi sam sem se dobesedno izobraževal danes o tem iz članka,« je pojasnil Maurič.

»Vse skupaj, kot vidimo, se je dogajalo leta 2016, 2017 pa naj bi bila uradno že pravnomočna obtožnica. Do lanskega leta, ko je bil obveščen primarij, pa še to neuradno, od svoje sošolke, praktično nismo vedeli nič. Tudi on nas ni o tem obvestil, ampak je – kolikor vemo – le poklical dotičnega zobozdravnika in on mu je seveda zatrdil, da to ne drži in da so te obtožbe lažne. In je primarij ocenil, da iz tega ne more narediti uradnega pregona, saj ni bilo ničesar uradnega,« je dodal.

Na nas se niso obrnili ne varuhi ne kriminalisti

Ob tem je povedal, da se na njihovo pisarno za domnevne kršitve pacientovih pravic ni obrnil nihče, ne varuhi ne kriminalisti. »Težko komentiram njegovo (primarijevo) odločitev. Očitno je zaupal svojemu podrejenemu,« pojasnjuje strokovni direktor in dodaja: »Določene takšne obtožbe se lahko tudi dogajajo zaradi nezadovoljstva pacienta z zdravnikom, ko pa se stvari umirijo, večkrat priznajo, da so bile stvari izrečene v jezi.«

»Težko komentiram, zakaj se je primarij tako odločil. Tudi zanj sem odredil izredni strokovni nadzor in bomo vse te stvari predebatirali. Kaj je zvedel, na kakšen način in zakaj se je tako odločil,« še navaja Maurič.

Z zobozdravnikom in njegovo asistentko bodo še sledili strokovni nadzor in razgovori, kjer se bodo seznanili z dejanskim postopkom, večjo težo pa bo nato nosilo sodišče. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice