Slika je simbolična.
Mariborski policisti so obravnavali tatvino traktorja in sum spletne goljufije. Posredovali so ob požaru, v katerem je nastalo za okoli 20 tisoč evrov škode.

Mariborski policisti so bili danes obveščeni o tatvini traktorja na območju Policijske postaje Šentilj.

Neznanci so odtujili traktor znamke New Holland, modre barve, registrske označbe MB 101K.

Lastnike kmetijske mehanizacije policisti opozarjajo na samozaščitno ravnanje (na ustrezno ravnanje in varovanje mehanizacije), pozorni pa naj bodo tudi na osebe, ki bi si utegnile ogledovati njihovo lastnino ter v takšnem primeru pokličejo policiste na 113.

Na pošiljko iz Ukrajine še čaka

Policisti Policijske postaje Gorišnica obravnavajo sum spletne goljufije. Oškodovanka je zasledila oglas, da nekdo podarja pasje mladičke.

Dogovorila se je za mladiča zlatega prinašalca, nakar je neznana oseba od nje v nadaljevanju zahtevala plačilo različnih stroškov in storitev, kar jim je tudi plačala.

Po plačilu več tisoč evrov pošiljke ni dočakala.

Policisti svetujejo posebno previdnost pri tovrstnih nakupih.

Požar na hlevu

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obravnavajo požar na pomožnem objektu, ki se je razširil na stanovanjsko hišo. 

Po nestrokovni oceni je pri tem nastala premoženjska škoda v višini 20.000 evrov. 

Kaj se je še dogajalo? 

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 353 klicev, od tega 109 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • sedem prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je devet oseb lažje telesno poškodovalo,
  • sedem povoženj živali,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, tri na javnih krajih in osem v zasebnih prostorih,
  • dvema kršiteljema so zasegli vozilo,
  • eno nesreča pri delu,
  • eni osebi je bila izrečena prepoved približevanja,
  • dva požara.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Walden (nepreverjen)

Na podlagi izkušenj menim, da se večina prevar z zmenki začne dovolj nedolžno. Goljufi se z žrtvami obrnejo prek spletnih mest v družabnih medijih ali po elektronski pošti in zahtevajo skupne interese ali oddaljeno medsebojno povezavo - na primer predstavitev na poroki ali drugem velikem shodu. Drugi izvajalci prevar naredijo svoje ponarejene profile čim bolj privlačne in počakajo od žrtev, da se obrnejo in začnejo pogovor. Ko se prevarant pripelje, so možnosti neomejene. Prejšnji mesec sem z goljufom prek facebooka izgubil skoraj 165 tisoč dolarjev, potem ko je obljubil, da bo preostanek življenja preživel z mano. Hvala bogu za lallroyal Revovery Company, ki mi je pomagala izterjati izgubljeni denar. Če ste pri katerem koli prevarantu izgubili denar na spletu, se za morebitno okrevanje obrnite na lallroyal .org. So izterjevalno podjetje, ki pomaga goljufanim žrtvam.

Starejše novice