Mariborčan Marjan Pukl, ki je med delom v Avstriji pri slovenskem podjetju z vlomi oškodoval tri avstrijske državljane, mora za devet mesecev v zapor, če v dveh letih ne opravi 540 ur dela v družbeno splošno korist. Poplačati mora tudi škodo oškodovancev.

Predobravnavni narok na okrožnem sodišču v Mariboru zoper Mariborčana, ki je na zatožno klop sedel zaradi treh kaznivih dejanj velike tatvine v Avstriji, je bil kratek.

Kradel med delom v Avstriji

Obtoženi je namreč vsa očitana dejanja priznal. Tožilstvo mu je očitalo, da je s kaznivim dejanjem velike tatvine, ki je bilo nadaljevalne narave, med delom v Avstriji pri slovenskem podjetju oškodoval tri avstrijske državljane v skupni vrednosti skoraj 9.500 evrov. Slednje so zaslišali sicer v Avstriji, a je pregon zoper njega prevzela Slovenija.

Kazen bo odslužil z delom v družbeno splošno korist

Ker se ni odzival vabilom na obravnave, so ga na predobravnavni narok pripeljali policisti. Vseeno se je Pukl pokesal za svoja dejanja in obljubil, da kaj podobnega ne bo več nikoli počel. »Dejanja priznam,« je bil kratek in se brez oklevanja strinjal s predlogom tožilstva, ki mu je za priznanje ponudilo 9 mesecev zaporne kazni

To kazen pa lahko nadomesti s 540 urami dela v družbeno splošno korist. A če ga je sodišče oprostilo plačila stroškov sodnega postopka, bo moral poravnati vse tri premoženjsko-pravne zahtevke oškodovancev.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jožef46 (nepreverjen)

Kaj pa bo z onimi pri NLB ali pa UKC,ali pa, ali pa......................?

Starejše novice