Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so prejšnji konec tedna obravnavali grozljiv primer, v katerem je storilec iz območja Rač z macolo pokončal svojega psa. Sedaj je o dogodku znanih več podrobnosti.

Mariborski policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali po kazenskem zakoniku ovadili moškega, doma iz območja Policijske postaje Rače, ki je z macolo pokončal svojega 17-letnega psa mešančka.

To naj bi storil zato, ker naj bi bil pes slaboten in naj bi trpel bolečine, česar pa lastnik ni več mogel prenašati. Prekrškovni postopek bo zoper lastnika psa izvedla tudi pristojna inšpekcija.

Pes je bil pripet na verigi, pokončan z udarcem po glavi

Za odgovore smo se obrnili na Urad za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Z urada so sporočili, da se je dogodek zgodil na dvorišču imetnika psa, in sicer v nedeljo, 23. maja, nekaj po četrti uri popoldne. Pes je bil pri tem pripet na verigi, pokončan pa je bil z udarcem kladiva po glavi

Pri tem na Uradu za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dodajajo, da je to v letu 2021 prvi primer nasilne usmrtitve psa na območju območnega urada Maribor

»V skladu s 4. členom Zakona o zaščiti živali nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali predstavlja mučenje živali. Za mučenje živali je po Kazenskem zakoniku predvidena globa ali zaporna kazen, o zadevah odločajo sodišča. Urad postopkov še ni zaključil,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Sramotno in idiotsko, da ne moreš svojega psa odpeljati na veterinarsko postajo, kjer ga z injekcijo uspavajo.

Default (nepreverjen)

Njega mucit prasca kmeckega primitivnega brezsrcnega

Ragnar The King (nepreverjen)

Ime in priimek, da se mu dostavi macola.

Rick (nepreverjen)

O ti bogi kreten, ki ni mogel gledati svojega ostarelega psa, potem pa se je z macolo spravil nanj, in to na pripetega (!). Boga mi, veliko srečo ima, da ni moj sosed, ker bi ga razbil na sestavne dele.
A inšpektorico, da bodo ali pa so že klicali? Te pa se kreten itak nima česarkoli več bati. Gotovo se je ali pa se še bo teden dni prej najavila. Kot običajno, nepravilnosti ne bo zaznala. Namlatite jo ko pride, ker si kaj drugega ne zasluži!!!

Starejše novice